Medovníky patria ku Vianociam a asi by sme len ťažko hľadali niekoho, kto ich počas tých najkrajších sviatkov v roku nepripravuje. Veľmi zaujímavou alternatívou k nim však môžu byť aj perníkové muffiny. Ich prípravu zvládne každý. Veľkým plusom je, že sú hotové raz-dva, ich chuť je priam lahodná a vy tak budete mať na Vianoce napečený ďalší druh koláčov.
Potrebujeme:
- 1,5 hrnčeka špaldovej hladkej múky
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 hrnček mlieka
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 2 PL holandského kakaa
- orechy
- 1 PL oleja
- 1 vajce
- jahodový džem
Postup:
- Do veľkej misy dáme mlieko, olej, vajíčko a špaldovú múku. Poriadne vymiešame.
- Do zmesi zapracujeme práškový cukor, kypriaci prášok aj prášok do perníka. Opäť vymiešame mixérom.
- Na záver zapracujeme do cesta na jemno nasekané orechy a približne 4 PL jahodového džemu.
- Takto pripravené cesto nalejeme do 3/4 silikónových foriem. Pečieme na 180 °C zhruba 35 minút. Na záver môžeme preliať čokoládou alebo posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní