Ani vy si neviete predstaviť nedeľu bez poctivého vývaru? Kurací, či hovädzí určite uvaríte aj so zavretými očami. Čo by ste ale povedali na malú zmenu a vyskúšali recept na domáci vývar z kačky? Tanier horúceho voňavého kačacieho vývaru bude príjemnou zmenou pre celú rodinu.
Budeme potrebovať:
- 600 g kačacích krkov
- 400 g kačacích pŕs
- 1 lyžicu soli
- 2 bobkové listy
- čierne korenie celé
- 2 čili papričky
- 3 mrkvy
- 2 petržleny
- 1/2 koreňového zeleru
- 1 veľkú cibuľu
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvú petržlenovú vňať
Mohlo by vás zaujať: Overené recepty na zeleninový, hydinový aj hovädzí vývar: S týmito sa vždy podarí, lepší ste ešte nejedli!
Postup:
- Kačacinu umyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme vodou a privedieme k varu. Počas varenia sa z mäsa uvoľnia bielkoviny v podobe peny. Penu zozbierame lyžicou, stiahneme plameň, pridáme koreniny a čili papričky. Poctivý vývar nemá vrieť. Necháme ho len potichučky bublať aspoň 3 hodiny.
- Zelenina príde na rad zhruba v polovici varenia. Iba ju očistíme a vcelku vložíme do hrnca. Vývar priebežne zbavujeme peny a nečistôt. Podľa potreby dolievame vodu a nasávame tú úžasnú arómu.
- Hotový odstavíme, mäso so zeleninou vyberieme a tekutinu precedíme cez husté sitko. Zostane nám čistý, voňavý vývar.
- Uvarené kačacie prsia natrháme na menšie časti a zeleninu nakrájame na väčšie kúsky.
- Do hlbokých tanierov dáme kôpku širokých rezancov, na vrch uložíme kúsok kačacieho mäsa, zeleninu, zalejeme vývarom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť
Zdieľať na