Recept na dnes: Poctivý kačací vývar je výživná obmena nedeľnej klasiky

Kurací vývar

Poctivý kačací vývar je ideálny na príchod chladnejších dní (Zdroj: GettyImages)

Ani vy si neviete predstaviť nedeľu bez poctivého vývaru? Kurací, či hovädzí určite uvaríte aj so zavretými očami. Čo by ste ale povedali na malú zmenu a vyskúšali recept na domáci vývar z kačky? Tanier horúceho voňavého kačacieho vývaru bude príjemnou zmenou pre celú rodinu.

Budeme potrebovať:

  • 600 g kačacích krkov
  • 400 g kačacích pŕs
  • 1 lyžicu soli
  • 2 bobkové listy
  • čierne korenie celé
  • 2 čili papričky
  • 3 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 1/2 koreňového zeleru
  • 1 veľkú cibuľu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čerstvú petržlenovú vňať

Mohlo by vás zaujať: Overené recepty na zeleninový, hydinový aj hovädzí vývar: S týmito sa vždy podarí, lepší ste ešte nejedli!


Postup:

  1. Kačacinu umyjeme a dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme vodou a privedieme k varu. Počas varenia sa z mäsa uvoľnia bielkoviny v podobe peny. Penu zozbierame lyžicou, stiahneme plameň, pridáme koreniny a čili papričky. Poctivý vývar nemá vrieť. Necháme ho len potichučky bublať aspoň 3 hodiny.
  2. Zelenina príde na rad zhruba v polovici varenia. Iba ju očistíme a vcelku vložíme do hrnca. Vývar priebežne zbavujeme peny a nečistôt. Podľa potreby dolievame vodu a nasávame tú úžasnú arómu.
  3. Hotový odstavíme, mäso so zeleninou vyberieme a tekutinu precedíme cez husté sitko. Zostane nám čistý, voňavý vývar.
  4. Uvarené kačacie prsia natrháme na menšie časti a zeleninu nakrájame na väčšie kúsky.
  5. Do hlbokých tanierov dáme kôpku širokých rezancov, na vrch uložíme kúsok kačacieho mäsa, zeleninu, zalejeme vývarom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame