Poznáme to všetci – pracovný kolobeh nás vyčerpá natoľko, že počas týždňa nie je čas na dlhé státie pri sporáku. Väčšina z nás volí rýchlu a efektívnu alternatívu suchej večere, ktorá spočíva v príprave obloženého chlebíka. Ak vám už dochádzajú nápady a zároveň oceníte extra dávku proteínov, určite siahnite po tejto nátierke, z ktorej priam „kričí“ prichádzajúca jar.
Potrebujete
- 1 zväzok reďkovky
- 250 g tučného tvarohu
- 2 PL majonézy alebo bieleho jogurtu
- 2 PL čerstvej nasekanej pažítky alebo 1 ks jarnej cibuľky
- 2 PL kôpru (prípadne ho môžete nahradiť inou bylinkou)
- soľ a korenie
Ďalej potrebujete
- čerstvý chlebík alebo pečivo
- varené vajcia
Postup
- Očistené reďkovky nastrúhajte najemno, osoľte a nechajte 15 minút postáť, aby pustili vodu. Tú z nich poriadne vytlačte, aby nátierka nebola príliš riedka.
- Reďkovky premiešajte s tvarohom, majonézou alebo jogurtom.
- Pridajte nasekané bylinky, prípadne cibuľku a dochuťte soľou a čerstvo namletým korením.
- Medzitým si varte vajíčka a môžete servírovať – na chlebík alebo pečivo natrite nátierku, pridajte varené vajíčko a ľubovoľnú zeleninu na zahryznutie.
TIP: Ak chcete „high protein“ verziu, pridajte do nátierky 2 až 3 najemno nastrúhané vajíčka, prípadne strúhanú mozzarellu. Pre dochutenie môžete použiť aj iné druhy tvrdých nastrúhaných syrov.
Zdieľať na
Zdieľaní