Chutná a zdravá VEČERA za pár minút: Nátierka plná proteínov a jarných chutí vás rýchlo zasýti

Pripravte si lahodnú reďkovkovú nátierku (Zdroj: Freepik/EyeEm)

Poznáme to všetci – pracovný kolobeh nás vyčerpá natoľko, že počas týždňa nie je čas na dlhé státie pri sporáku. Väčšina z nás volí rýchlu a efektívnu alternatívu suchej večere, ktorá spočíva v príprave obloženého chlebíka. Ak vám už dochádzajú nápady a zároveň oceníte extra dávku proteínov, určite siahnite po tejto nátierke, z ktorej priam „kričí“ prichádzajúca jar.

Potrebujete

  • 1 zväzok reďkovky
  • 250 g tučného tvarohu
  • 2 PL majonézy alebo bieleho jogurtu
  • 2 PL čerstvej nasekanej pažítky alebo 1 ks jarnej cibuľky
  • 2 PL kôpru (prípadne ho môžete nahradiť inou bylinkou)
  • soľ a korenie

Ďalej potrebujete

  • čerstvý chlebík alebo pečivo
  • varené vajcia

Postup

  1. Očistené reďkovky nastrúhajte najemno, osoľte a nechajte 15 minút postáť, aby pustili vodu. Tú z nich poriadne vytlačte, aby nátierka nebola príliš riedka.
  2. Reďkovky premiešajte s tvarohom, majonézou alebo jogurtom.
  3. Pridajte nasekané bylinky, prípadne cibuľku a dochuťte soľou a čerstvo namletým korením.
  4. Medzitým si varte vajíčka a môžete servírovať – na chlebík alebo pečivo natrite nátierku, pridajte varené vajíčko a ľubovoľnú zeleninu na zahryznutie.

TIP: Ak chcete „high protein“ verziu, pridajte do nátierky 2 až 3 najemno nastrúhané vajíčka, prípadne strúhanú mozzarellu. Pre dochutenie môžete použiť aj iné druhy tvrdých nastrúhaných syrov.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame