Recept na dnes: Viete pripraviť rizoto pečené v rúre? S chuťou paradajok a papriky máte obed za pár minút!

rizoto pečené v rúre

Pečené rizoto je pochúťka, ktorá zasýti celú rodinu (Zdroj: Freepik/timolina)

Najlepšie recepty sú tie, ktoré nám ušetria čas strávený v kuchyni a jedným z nich je aj rizoto pečené v rúre. S chuťou paradajok a pečených paprík poteší chuťové poháriky a ideálne sa hodí na rýchly letný obed alebo večeru. Čaro tohto receptu spočíva v jeho jednoduchosti a nenáročný postup zvládne pripraviť aj kuchársky začiatočník. Inšpirujte sa a nadchne vás na prvé ochutnanie.

Potrebujeme

  • 1 PL oleja
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • 300 g ryže vhodnej na rizoto
  • 100 ml bieleho vína
  • 400 g paradajok v konzerve
  • 200 g opečených červených paprík
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • soľ a korenie na ochutenie
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • nastrúhaný parmezán na posypanie

Postup

  1. V panvici vhodnej aj na zapekanie opražíme cibuľu na oleji, až kým nezmäkne. Potom vsypeme premytú ryžu a sprudka oprážame asi 1 minútu. Prilejeme víno a miešame, až kým sa nevstrebe.
  2. Zalejeme konzervou paradajok a primiešame aj kúsky opečených paprík. Osolíme a okoreníme. Zalejeme 400 mililitrami zeleninového vývaru a panvicu zakryjeme.
  3. Pečieme 25 minút pri teplote 180 ºC až 200 ºC. Nakoniec vmiešame ešte zvyšných 100 mililitrov vývaru a petržlenovú vňať. Na tanieri posypeme parmezánom.

Náš tip: Rizoto pečené v rúre môže byť zeleninou alebo bylinkami veľmi variabilné. Pokojne môžete do receptu pridať aj strúčik prelisovaného cesnaku alebo namiesto petržlenovej vňate použiť bazalku alebo inú bylinku. Všetko záleží na vašej chuti.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk, bbcgoodfood.com
Odporúčame