Na tomto šaláte si s radosťou pochutíte: Prepojenie údeného lososa s čerstvou zeleninou je skvelou voľbou na leto

Losos je veľmi zdravým zdrojom bielkovín, ktorý vám do tela doplní vitamíny a mineráli a zároveň pohladí chuťové bunky (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

Obľubuje v letných horúčavách rýchle a chutné variácie šalátov, ktoré nahradia plnohodnotný obed alebo večeru? V tom prípade musíte skúsiť aj tento dokonalý lososový šalát, ktorý si zamiluje každý milovník rýb. Losos je veľmi zdravým zdrojom bielkovín, ktorý vám do tela doplní vitamíny a mineráli a zároveň pohladí chuťové bunky. V údenej úprave sa hodí na jedlá studenej kuchyne – od kanapiek až po šaláty.

Potrebujeme

  • 2 vajcia,
  • 1 balenie mozzarelly,
  • 1 menšiu brokolicu,
  • 100 g údeného lososa,
  • čerstvé cherry paradajky,
  • šalátovú uhorku
  • rukolu alebo inú listovú zeleninu
  • citrónovú šťavu a olivový olej na dochutenie
  • opražené oriešky alebo chrumkavé pečivo na posýpku

Postup

  1. Uvarte si vajíčka natvrdo. Variť potrebujete tiež aj brokolicu, ktorú rozoberte na menšie kúsky.
  2. Medzi tým si nakrájajte mozzarellu a zeleninu na ľubovoľné rovnaké kúsky (odporúčame stredne malé kocky).
  3. Pripravte si údeného lososa – natrhajte alebo nakrájajte ho na menšie kúsky, ktoré sa dobre premiešajú s ostatnými ingredienciami.
  4. Uvarené a vychladnuté vajíčka si olúpte a nakrájajte na jemné kúsky, rovnako ako brokolicu.
  5. Zmiešajte všetky komponenty šalátu a dochuťte ich citrónovou šťavu a olivovým olejom. Soliť nemusíte, údený losos je dostatočne slaný a šalát pekne dochutí.
  6. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte aspoň pol hodinku v chladničke odstáť.
  7. Servírujte s opraženými kúskami ľubovoľných orieškov alebo krutónmi z opečeného pečiva.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame