Recept na dnes: Upečte si šošovicový nákyp – stačí dať všetko na plech a je hotovo!

jedlo šošovicový nákyp

Ultra jednoduchý postup zvládne pripraviť aj kulinársky začiatočník (Zdroj: Freepik/freepik)

Nepotrebujete mať doma veľké zásoby, aby ste si upiekli šošovicový nákyp so syrom. Postačí vám zopár základných surovín a výsledok bude chutný obed alebo večera, pri príprave ktorej ani nebudete musieť stráviť hodiny v kuchyni. Všetko dáte na plech a zapečiete. Vyskúšajte a počkajte si na výsledok. Recept je celkom variabilný a záleží na vašich chutiach.

Potrebujeme

  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • ¾ šálky šošovice podľa výberu
  • ½ šálky hnedej ryže
  • ¾ šálky cibule nakrájanej na kocky
  • 1 ČL byliniek talianskeho typu
  • ¼ ČL cesnakového prášku
  • 1 šálka nastrúhaného syra, napríklad cheddar

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 ºC.
  2. Všetky suroviny, okrem nastrúhaného syra, premiešame v mise a navrstvíme ich do vymasteného pekáča alebo inej zapekacej nádoby.
  3. Prekryjeme vrchnákom alebo alobalom a pečieme 1 hodinu a 10 minút.
  4. Potom odokryjeme a šošovicový nákyp posypeme syrom.
  5. Necháme ešte 20 minút zapekať.

NÁŠ TIP: Do nákypu môžete pridať aj kukuricu, na kocky nakrájanú mrkvu, tekvicu alebo cuketu. Vrch zasa môžete ozdobiť čerstvým šalátom alebo špenátom.


Varíte radi jednoduché jedlá?

Chystáte sa do kúpeľov či wellness? Vyberte si z týchto najlepších

Zdroj: Plnielanu.sk, Food.com
Odporúčame