Nepotrebujete mať doma veľké zásoby, aby ste si upiekli šošovicový nákyp so syrom. Postačí vám zopár základných surovín a výsledok bude chutný obed alebo večera, pri príprave ktorej ani nebudete musieť stráviť hodiny v kuchyni. Všetko dáte na plech a zapečiete. Vyskúšajte a počkajte si na výsledok. Recept je celkom variabilný a záleží na vašich chutiach.
Potrebujeme
- 3 šálky zeleninového vývaru
- ¾ šálky šošovice podľa výberu
- ½ šálky hnedej ryže
- ¾ šálky cibule nakrájanej na kocky
- 1 ČL byliniek talianskeho typu
- ¼ ČL cesnakového prášku
- 1 šálka nastrúhaného syra, napríklad cheddar
Postup
- Rúru si predhrejeme na 160 ºC.
- Všetky suroviny, okrem nastrúhaného syra, premiešame v mise a navrstvíme ich do vymasteného pekáča alebo inej zapekacej nádoby.
- Prekryjeme vrchnákom alebo alobalom a pečieme 1 hodinu a 10 minút.
- Potom odokryjeme a šošovicový nákyp posypeme syrom.
- Necháme ešte 20 minút zapekať.
NÁŠ TIP: Do nákypu môžete pridať aj kukuricu, na kocky nakrájanú mrkvu, tekvicu alebo cuketu. Vrch zasa môžete ozdobiť čerstvým šalátom alebo špenátom.
Chystáte sa do kúpeľov či wellness? Vyberte si z týchto najlepších
Zdieľať na
Zdieľaní