Šunkovú penu milujú deti aj dospelí. Ak si chcete pripomenúť jej skvelú chuť a zaspomínať na detstvo, keď šunková pena chutila ako naozajstná a bola z poctivých ingrediencií, spravte si ju doma podľa nášho receptu. Je ideálna na raňajky či na desiatu, zasýti a vďaka výberu a podielu surovín sa po nej doslova zapráši!
Potrebujeme:
- 200 g šunky ( najlepšie kvalitnej s vysokým podielom mäsa)
- 100 g masla (alebo Lučiny, Žervé či klasického tvarohu)
- 10 lyžíc smotany na šľahanie
- 1 ČL horčice
- štipku mletej papriky, čierneho korenia a soli
Postup:
- Šunku si najprv nakrájajte na menšie kúsky, poriadne ju rozmixujte v mixéri.
- Následne pridajte maslo, smotanu a horčicu. Opäť poriadne premixujte.
- Teraz dochuťte korením a znova zľahka premixujte.
- Odložte do chladničky, nech pena prejde chuťami a schladí sa.
- Hotovo! Pena je skvelá na akomkoľvek pečive, na chlebíkoch či na jednohubkách. Naplniť ňou môžete aj vajíčko uvarené natvrdo alebo rolky.
TIPY: Maslo si môžete pred pridaním k šunke najprv našľahať, pena bude mať potom lepšiu konzistenciu. Pre odľahčenú a zdravšiu verziu môžete namiesto masla použiť vyššie spomenuté žervé či tvaroh alebo Lučinu. Horčicu dávať nemusíte, pena bude bez nej jemnejšia. Ak máte v pene radi napríklad čerstvú pažítku, pokojne ju do nej pridajte.
Zdieľať na