Recept na dnes: Oslaďte si deň jahodovým koláčom, jeho chuť je dokonalá!

Jahodový koláč

Jednoduchý recept na jahodový koláč, pochutná si celá rodina! (Zdroj: Pixabay)

Záhradka sa nám začervenala a o jahody nie je ani zďaleka núdza. Čo tak z nich pripraviť lahodný koláč? Vyskúšajte tento jednoduchý recept, pochutí si celá rodina.

Nákupný zoznam:

  • 250 g polohrubá múka
  • 100 g cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • 100 g maslo
  • 2 vajíčka
  • 125 ml mlieko
  • 1 balíček cukrárenské želé – červené

Postup:

Korpus tvorí klasické trené cesto. Maslo vyšľahajte s cukrom a vanilkou do peny. Postupne zapracujte žĺtka, múku, prášok do pečiva a vlažné mlieko. Z bielkov urobte tuhý sneh. Nezabudnite pridať aj štipku soli aby dobre držal.

Sneh zľahka zamiešajte do cesta. Vylejte do vymazanej formy, vyhlaďte a dajte piecť na 20 minút do rúry, vyhriatej na 180 °C. Po upečení nechajte korpus vychladnúť.

Jahody očistite, umyte a osušte pomocou čistej utierky. Takto pripravené ovocie poukladajte na korpus a uvarte želatínu podľa návodu na obale. Ovocie postupne zalievajte želatínou. Pomôžte si lyžicou a nikam sa neponáhľajte. Vždy radšej chvíľu počkajte aby želatína pekne usadla. Keď sú jahody celé zakryté, koláč nechajte dobre stuhnúť a môžete krájať.


 Objavte tajomstvá kuchyne Kamilky Magálovej: V tejto knihe nájdete najnovšie recepty z obľúbenej relácie!





Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close