Záhradka sa nám začervenala a o jahody nie je ani zďaleka núdza. Čo tak z nich pripraviť lahodný koláč? Vyskúšajte tento jednoduchý recept, pochutí si celá rodina.
Potrebujeme:
- 250 g polohrubá múka
- 100 g cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- 1 ČL prášok do pečiva
- 100 g maslo
- 2 vajíčka
- 125 ml mlieko
- 1 balíček cukrárenské želé – červené
Postup:
Korpus tvorí klasické trené cesto. Maslo vyšľahajte s cukrom a vanilkou do peny. Postupne zapracujte žĺtka, múku, prášok do pečiva a vlažné mlieko. Z bielkov urobte tuhý sneh. Nezabudnite pridať aj štipku soli aby dobre držal.
Sneh zľahka zamiešajte do cesta. Vylejte do vymazanej formy, vyhlaďte a dajte piecť na 20 minút do rúry, vyhriatej na 180 °C. Po upečení nechajte korpus vychladnúť.
Jahody očistite, umyte a osušte pomocou čistej utierky. Takto pripravené ovocie poukladajte na korpus a uvarte želatínu podľa návodu na obale. Ovocie postupne zalievajte želatínou. Pomôžte si lyžicou a nikam sa neponáhľajte. Vždy radšej chvíľu počkajte aby želatína pekne usadla. Keď sú jahody celé zakryté, koláč nechajte dobre stuhnúť a môžete krájať.
Zdieľať na