Takúto variáciu na zemiakový šalát možno ešte nepoznáte, no stojí za vyskúšanie. Skoré zemiaky dopĺňa výborný dresing na spôsob známeho tzatziki. Na rozdiel od tradičného zemiakového šalátu, je táto verzia viac odľahčená a ako stvorená na leto. Pripravte si zaujímavú prílohu alebo výdatnú večeru.
Potrebujeme
- 680 g skorých zemiakov (najlepšie menších)
- 2 čerstvé uhorky
- 3 zavárané uhorky
- 1 červenú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 190 g gréckeho jogurtu
- 2 PL majonézy
- kôru z polovice citróna
- šťavu z jedného citróna
- 1 PL soli
- 1 ČL cukru
- ½ ČL mletého čierneho korenia
- údenú mletú papriku (na ozdobu)
Postup
Zemiaky podľa veľkosti buď prekrojte na polovice, alebo na štvrtiny.
Čerstvé aj zavárané uhorky a cibuľu nakrájajte.
Vo väčšom hrnci zalejte zemiaky vodou a pridajte 2 lyžičky soli. Nechajte zovrieť a varte, kým nebudú zemiaky uvarené. Ľahko to zistíte vpichnutím vidličky.
Zatiaľ si v miske zmiešajte všetky ostatné suroviny.
Keď budú zemiaky hotové, sceďte ich a pridajte ešte teplé k surovinám v miske. Dobre zamiešajte a nechajte vychladnúť.
Pred podávaním posypte údenou paprikou. Šalát sa hodí ako príloha k mäsu, zeleninovým jedlám aj ako samostatný chod.
Zdieľať na