Iba máločo zahreje po celom dni tak, ako lahodná polievka. Klasickú kuraciu polievku si môžete pripraviť aj so smotanou. Tá jej dodá úplne inú chuť.
Potrebujeme
- 500 ml kuracieho vývaru
- 500 ml vody
- 1 kuracie prso
- 3 PL hladkej múky
- 1 zeleru
- 2 mrkvy
- 3 väčšie zemiaky
- 250 ml mlieka
- 250 ml smotany na šľahanie
- trochu masla
- soľ
- čierne mleté korenie
- petržlenová vňať
Postup
- Vo väčšom hrnci rozpustíme približne 50 g masla. Následne na ňom osmažíme múku.
- Pomaly a za stáleho miešania vlievame kurací vývar s vodou. Pridávame nakrájaný zeler, mrkvu a zemiaky.
- Tiež pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie prso, ktoré sme predtým opláchli. Varíme, kým nebudú zelenina aj mäso mäkké, približne 30 minút.
- Polievku zalejeme na záver mliekom a smotanou, pomiešame. Dochutíme 1 kuracím bujónom, soľou a troškou čierneho korenia.
- Pri servírovaní dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Zdieľať na
Zdieľaní