Recept na dnes: Tradičná kuracia polievka získa s touto surovinou úplne inú príchuť

Krémová kuracia polievka

Krémová kuracia polievka vás v zime zahreje (Zdroj: GettyImages)

Iba máločo zahreje po celom dni tak, ako lahodná polievka. Klasickú kuraciu polievku si môžete pripraviť aj so smotanou. Tá jej dodá úplne inú chuť.

Potrebujeme

  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 500 ml vody
  • 1 kuracie prso
  • 3 PL hladkej múky
  • 1 zeleru
  • 2 mrkvy
  • 3 väčšie zemiaky
  • 250 ml mlieka
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • trochu masla
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • petržlenová vňať

Postup

  1. Vo väčšom hrnci rozpustíme približne 50 g masla. Následne na ňom osmažíme múku.
  2. Pomaly a za stáleho miešania vlievame kurací vývar s vodou. Pridávame nakrájaný zeler, mrkvu a zemiaky.
  3. Tiež pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie prso, ktoré sme predtým opláchli. Varíme, kým nebudú zelenina aj mäso mäkké, približne 30 minút.
  4. Polievku zalejeme na záver mliekom a smotanou, pomiešame. Dochutíme 1 kuracím bujónom, soľou a troškou čierneho korenia.
  5. Pri servírovaní dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame