Chutný šalát vhodný na večeru, ale aj na obed. Stačí si k nemu upiecť steak z kuracieho či morčacieho mäsa a zdravý obed je na stole. Kombinácia fazuliek, špenátu, šampiňónov a avokáda je bomba, ktorá vás nakopne energiou a zároveň budete mať skvelý pocit z toho, že ste zjedli niečo tak výborné a zdravé.
Špenát sa oddávna odporúčal pri chudokrvnosti, na vysoký krvný tlak i proti zápche. Hoci neobsahuje toľko železa, ako sa predpokladalo, vysoký obsah betakaroténu, robí zo špenátu významného ochrancu nášho zdravia. Okrem toho je zdrojom vitamínov A, B2, C, E a K a minerálov ako železo, vápnik, horčík, mangán, fosfor, zinok, selén, meď. Zároveň obsahuje aj veľké mnosžtvo kyseliny listovej, bielkovín, vlákniny,
Potrebujeme:
- 125 g baby špenátu
- 2 plátky chleba
- trochu slaninky
- 1 celé avokádo
- 5 sušených paradajok
- 200 g šampiňónov
- 150 g zelených fazuliek
dressing:
- 1 PL horčice
- 5 PL panenského olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL sójovej omáčky
- soľ, korenie
Postup:
Fazuľky povaríme vo vode 3-5 minút, scedíme a prepláchneme studenou vodou. | |
Mohlo by vás zaujímať: Letné zeleninové šaláty pre krajšiu líniu: Ktorý ochutnáte ako prvý? |
|
Slaninku si nakrájame na malé kúsky, opečieme na panvici, vyberieme dierovanou naberačkou, odkvapkáme a vložíme do veľkej misy. Na tej istej panvici opečieme nakrájaný chlieb. | |
Avokádo a sušené paradajky nakrájame na plátky a premiešame spolu. | |
Mohlo by vás zaujímať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele! |
|
Na troche oleja opražíme na hrubšie plátky nakrájané a osolené šampiňóny. | |
Fazuľky, slaninu, chlieb, avokádo s paradajkami a vychladnuté šampiňóny spolu premiešame a vmiešame do nich pripravený dressing. | |
Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť! |
|
Listy špenátu umyjeme a vmiešame do šalátu. |
Aké chutné jedlá si zo špenátu pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.