FOTORECEPT Rýchly špenátový šalát nikdy nesklame: Ideálna príloha aj hlavný chod

Špenátový šalát

plnielanu.sk

Chutný šalát vhodný na večeru, ale aj na obed. Stačí si k nemu upiecť steak z kuracieho či morčacieho mäsa a zdravý obed je na stole. Kombinácia fazuliek, špenátu, šampiňónov a avokáda je bomba, ktorá vás nakopne energiou a zároveň budete mať skvelý pocit z toho, že ste zjedli niečo tak výborné a zdravé.

Špenát sa oddávna odporúčal pri chudokrvnosti, na vysoký krvný tlak i proti zápche. Hoci neobsahuje toľko železa, ako sa predpokladalo, vysoký obsah betakaroténu, robí zo špenátu významného ochrancu nášho zdravia. Okrem toho je zdrojom vitamínov A, B2, C, E a K a minerálov ako železo, vápnik, horčík, mangán, fosfor, zinok, selén, meď. Zároveň obsahuje aj veľké mnosžtvo kyseliny listovej, bielkovín, vlákniny,

Potrebujeme:

  • 125 g baby špenátu
  • 2 plátky chleba
  • trochu slaninky
  • 1 celé avokádo
  • 5 sušených paradajok
  • 200 g šampiňónov
  • 150 g zelených fazuliek

dressing:

  • 1 PL horčice
  • 5 PL panenského olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL sójovej omáčky
  • soľ, korenie

Postup:

Fazuľky povaríme vo vode 3-5 minút, scedíme a prepláchneme studenou vodou.

Mohlo by vás zaujímať: Letné zeleninové šaláty pre krajšiu líniu: Ktorý ochutnáte ako prvý?


Slaninku si nakrájame na malé kúsky, opečieme na panvici, vyberieme dierovanou naberačkou, odkvapkáme a vložíme do veľkej misy. Na tej istej panvici opečieme nakrájaný chlieb.
   
Avokádo a sušené paradajky nakrájame na plátky a premiešame spolu.

Mohlo by vás zaujímať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele!


Na troche oleja opražíme na hrubšie plátky nakrájané a osolené šampiňóny.
   
Fazuľky, slaninu, chlieb, avokádo s paradajkami a vychladnuté šampiňóny spolu premiešame a vmiešame do nich pripravený dressing.

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!


Listy špenátu umyjeme a vmiešame do šalátu.

Aké chutné jedlá si zo špenátu pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close