Recept na dnes: Výborné domáce utopence, lepšie ako z krčmy – odteraz ich budete robiť len takto

domáce utopence

Domáce utopence zvládnete pripraviť aj vy! (Zdroj: GettyImages)

Utopence sú vychýrená pivovarská špecialita. Avšak nemusíte byť milovník piva, aby ste podľahli lahodnej chuti špekáčikov, nakladaných v octovom náleve s poriadnou dávkou cibule. Sú skvelé aj bez neho. Urobte si vlastné domáce utopence podľa tradičného receptu, vylepšeného pikantnými feferónmi.

Budeme potrebovať:

  • 1,2 kg špekáčikov
  • 0,5 kg cibule
  • 2 feferónky

Nálev

  • 6 dcl vody
  • 4 dcl octu
  • 1 lyžičku oleja
  • 3 lyžice cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 ks bobkového listu
  • 5 guľôčok nového korenia
  • 1 lyžičku celého čierneho korenia

Mohlo by vás zaujať: Milujete klobásky, špekáčky či slaninku? Pripravte si cestoviny s týmito dobrotami


Postup:

  1. Ako prvý pripravíme nálev. Do hrnca nalejeme vodu, ocot, olej, cukor, pridáme koreniny a privedieme do varu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Špekáčiky stiahneme zo šupky. Takto sa budú ľahšie jesť a nasiaknu všetky chute. Potom každý špekáčik pozdĺžne rozkrojíme.
  3. Cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska a časť uložíme na dno veľkej sklenenej nádoby. Nasleduje vrstva špekáčikov, trocha nasekaných feferónov a opäť cibuľa. Takto pokračujeme kým neminieme všetky suroviny.
  4. Naplnený pohár zalejeme vychladnutým nálevom, dobre zatvoríme a odložíme na tmavé, chladné miesto. O 7 dní máme skvelé domáce utopence.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame