Poznáte rezne? Zbytočná otázka. Natenko vyklepaný plátok mäsa, obalený v múke, vajíčku, strúhanke a vysmažený dozlata je nedeľnou klasikou v mnohých domácnostiach. Ba neurazí ani na slávnostnom stole. Napadlo by vám niekedy urobiť rezne zo zeleniny? Prečo nie. Vyskúšajte recept na neobyčajné rezne z obyčajnej bielej kapusty. Ďalší chutný a lacný recept do vašej zbierky.
Budeme potrebovať:
- 1 hlávku bielej kapusty
- 3 vajcia
- soľ
- čierne mleté korenie
- hladkú múku
- strúhanku
- olej
Mohlo by vás zaujať: Čo variť najbližšie dni? Vyberajte z vyše 50 obľúbených receptov na polievky, kuracie, zemiaky aj koláče
Postup:
- Umytú kapustu rozkrojíme na štvrtiny a dáme variť do osolenej vody. Keď je polomäkká, vodu zlejeme a kapustu necháme vychladnúť.
- Zatiaľ si pripravíme suroviny na obaľovanie. Vajíčka vyšľaháme s trochou soli a korenia. Do druhej misky nasypeme múku a do tretej strúhanku.
- Vychladnutú kapustu nakrájame na plátky. Každý najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Takto pripravené rezne opatrne vložíme do rozpáleného oleja, aby boli celé ponorené. Vysmážame dozlata.
- Kapustové rezne, rovnako ako tie klasické, chutia dobre teplé aj studené. Keď k nim naservírujete zemiakovú kašu a kyslú uhorku, na mäso si ani nespomeniete.
Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní