Chutné rezne bez mäsa, na ktorých si pochutia aj najväčší hladoši: Fakt sú z tejto suroviny?

Hlávková kapusta

Tieto rezne nie sú z mäsa ale z hlávkovej kapusty (Zdroj: GettyImages)

Poznáte rezne? Zbytočná otázka. Natenko vyklepaný plátok mäsa, obalený v múke, vajíčku, strúhanke a vysmažený dozlata je nedeľnou klasikou v mnohých domácnostiach. Ba neurazí ani na slávnostnom stole. Napadlo by vám niekedy urobiť rezne zo zeleniny? Prečo nie. Vyskúšajte recept na neobyčajné rezne z obyčajnej bielej kapusty. Ďalší chutný a lacný recept do vašej zbierky.

Budeme potrebovať:

  • 1 hlávku bielej kapusty
  • 3 vajcia
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • hladkú múku
  • strúhanku
  • olej

Mohlo by vás zaujať: Čo variť najbližšie dni? Vyberajte z vyše 50 obľúbených receptov na polievky, kuracie, zemiaky aj koláče


Postup:

  1. Umytú kapustu rozkrojíme na štvrtiny a dáme variť do osolenej vody. Keď je polomäkká, vodu zlejeme a kapustu necháme vychladnúť.
  2. Zatiaľ si pripravíme suroviny na obaľovanie. Vajíčka vyšľaháme s trochou soli a korenia. Do druhej misky nasypeme múku a do tretej strúhanku.
  3. Vychladnutú kapustu nakrájame na plátky. Každý najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Takto pripravené rezne opatrne vložíme do rozpáleného oleja, aby boli celé ponorené. Vysmážame dozlata.
  4. Kapustové rezne, rovnako ako tie klasické, chutia dobre teplé aj studené. Keď k nim naservírujete zemiakovú kašu a kyslú uhorku, na mäso si ani nespomeniete.

Dobrú chuť!


Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame