Chutné rezne bez mäsa, na ktorých si pochutia aj najväčší hladoši: Fakt sú z tejto suroviny?

Hlávková kapusta

Tieto rezne nie sú z mäsa ale z hlávkovej kapusty (Zdroj: GettyImages)

Poznáte rezne? Zbytočná otázka. Natenko vyklepaný plátok mäsa, obalený v múke, vajíčku, strúhanke a vysmažený dozlata je nedeľnou klasikou v mnohých domácnostiach. Ba neurazí ani na slávnostnom stole. Napadlo by vám niekedy urobiť rezne zo zeleniny? Prečo nie. Vyskúšajte recept na neobyčajné rezne z obyčajnej bielej kapusty. Ďalší chutný a lacný recept do vašej zbierky.

Budeme potrebovať:

  • 1 hlávku bielej kapusty
  • 3 vajcia
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • hladkú múku
  • strúhanku
  • olej

Mohlo by vás zaujať: Čo variť najbližšie dni? Vyberajte z vyše 50 obľúbených receptov na polievky, kuracie, zemiaky aj koláče


Postup:

  1. Umytú kapustu rozkrojíme na štvrtiny a dáme variť do osolenej vody. Keď je polomäkká, vodu zlejeme a kapustu necháme vychladnúť.
  2. Zatiaľ si pripravíme suroviny na obaľovanie. Vajíčka vyšľaháme s trochou soli a korenia. Do druhej misky nasypeme múku a do tretej strúhanku.
  3. Vychladnutú kapustu nakrájame na plátky. Každý najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Takto pripravené rezne opatrne vložíme do rozpáleného oleja, aby boli celé ponorené. Vysmážame dozlata.
  4. Kapustové rezne, rovnako ako tie klasické, chutia dobre teplé aj studené. Keď k nim naservírujete zemiakovú kašu a kyslú uhorku, na mäso si ani nespomeniete.

Dobrú chuť!


Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close