Recept na dnes: Potešte svojho muža – Krčmárska bravčová pečienka podliata pivom

Bravčová pečienka na cibuľke

Bravčová pečienka ako z vychytenej reštaurácie (Zdroj: GettyImages)

Nie je žiadne tajomstvo, že máloktorý Slovák odmietne pohár dobre vychladeného oroseného piva. A inak tomu nebude ani v prípade, keď je pivo súčasťou receptu. Krehká bravčová pečienka si priam pýta výrazné chute. Väčšinou ju ale iba rýchlo opražíme na cibuli a experimentom je koniec. Vyskúšajte niečo nové a navarte výdatný obed, nie len pre chlapov.

Budeme potrebovať:

  • 800 g bravčovej pečene
  • 2 veľké cibule
  • 50 g masla
  • olej
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • sušený majorán
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček tmavého piva

Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Šťavnaté kuracie prsia 2-krát inak – milovníci piva, máme niečo pre vás!


Postup:

  1. Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Očistíme 1 cibuľu a nasekáme nadrobno.
  2. Maslo necháme rozpustiť na panvici, pridáme pečeň, cibuľu a chvíľu restujeme aby sa mäso zatiahlo a šťava zostala vo vnútri.
  3. Jedlo dokončíme v rúre. Vezmeme si zapekaciu misu, vymažeme ju olejom a naplníme restovanou zmesou. Okoreníme, osolíme a posypeme majoránom.
  4. Vajcia rozšľaháme v pive a zmes vylejeme na mäso. Očistíme druhú cibuľu, nakrájame na tenké mesiačiky a uložíme na vrch.
  5. Dáme do rúry, vyhriatej na 180 °C a zapekáme, kým vaječná zmes stuhne a všetko krásne spojí.
  6. Krčmárska špecialita je na stole. K bravčovej pečienke sa hodí čerstvý chlieb, pečené zemiaky ale aj tarhoňa.

Dobrú chuť!


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame