Nie je žiadne tajomstvo, že máloktorý Slovák odmietne pohár dobre vychladeného oroseného piva. A inak tomu nebude ani v prípade, keď je pivo súčasťou receptu. Krehká bravčová pečienka si priam pýta výrazné chute. Väčšinou ju ale iba rýchlo opražíme na cibuli a experimentom je koniec. Vyskúšajte niečo nové a navarte výdatný obed, nie len pre chlapov.
Budeme potrebovať:
- 800 g bravčovej pečene
- 2 veľké cibule
- 50 g masla
- olej
- čierne mleté korenie
- soľ
- sušený majorán
- 3 vajcia
- 1 hrnček tmavého piva
Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Šťavnaté kuracie prsia 2-krát inak – milovníci piva, máme niečo pre vás!
Postup:
- Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Očistíme 1 cibuľu a nasekáme nadrobno.
- Maslo necháme rozpustiť na panvici, pridáme pečeň, cibuľu a chvíľu restujeme aby sa mäso zatiahlo a šťava zostala vo vnútri.
- Jedlo dokončíme v rúre. Vezmeme si zapekaciu misu, vymažeme ju olejom a naplníme restovanou zmesou. Okoreníme, osolíme a posypeme majoránom.
- Vajcia rozšľaháme v pive a zmes vylejeme na mäso. Očistíme druhú cibuľu, nakrájame na tenké mesiačiky a uložíme na vrch.
- Dáme do rúry, vyhriatej na 180 °C a zapekáme, kým vaječná zmes stuhne a všetko krásne spojí.
- Krčmárska špecialita je na stole. K bravčovej pečienke sa hodí čerstvý chlieb, pečené zemiaky ale aj tarhoňa.
Dobrú chuť!
Zdieľať na