Recept na dnes: Domáce nanuky, aké v obchode len tak nezoženiete

Domáce nanuky

Tieto domáce nanuky si zamilujete (Zdroj: GettyImages)

Horúce letné počasie si priam pýta studené ochladenie. Namiesto nanukov z obchodu, ktoré sú plné kalórii a pridaných umelých príchutí, si urobte mrazivú pochúťku aj doma. Okrem klasického zamrazenia rozmixovaného ovocia to môžu byť aj trošku náročnejšie nanuky. My sme si vybrali tie v príchutí tiramisu.

Potrebujeme

  • 60 g cukru
  • 80 g hladkej špaldovej múky
  • 3 vajíčka
  • 1 vanilkový puding
  • 1 mascarpone
  • 1 biela čokoláda
  • 3 ČL mletej kávy
  • horká čokoláda
  • 50 g masla

Postup

  1. Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. Bielka následne vyšľaháme do tuhého snehu a postupne zašľaháme do neho cukor.
  2. Metličkou teraz zapracujeme do bielkov žĺtka a múku. Dávame pozor, aby nám sneh úplne nepadol.
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie. Lyžicou naň nanesieme väčšie množstvo v tvare nanuku. Vrstvíme aj do výšky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov.
  4. Takto upečený základ nanukov necháme vychladnúť a následne ich pokropíme kávou. Tú sme si pripravili z 3 ČL. Položíme navrch drievko na nanuk.
  5. V hrnčeku si pripravíme puding klasickým spôsobom. Následne do neho ručným mixérom zapracujeme mascarpone s roztopenou bielou čokoládou. Pridáme približne 4 ČL zo zaliatej kávy a opäť vymiešame.
  6. Túto zmes následne nanesieme na upečené a kávou pokropené cesto, pričom dbáme na to, aby bolo drievko na nanuk v strede. Na záver môžeme ešte nanuky poliať horkou čokoládou. Takto pripravené nanuky už dáme zamraziť do mrazničky na približne 4 hodiny. Dobrú chuť!

Tip gazdinej: Ak si radi pripravujete doma nanuky, odporúčame zakúpiť si silikónovú formu na nanuky. 

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame