Uvariť dobrú večeru nemusí byť zdĺhavé ani drahé. Presvedčí vás o tom recept na vyprážané kapustové kapsičky. Aby nebolo jedlo iba o zelenine, listy naplníme chutnou šunkou a syrom. A ako pri každej vyprážanej špecialite, ani táto sa nezaobídu bez domáceho dresingu. Inšpirácia na rýchlu, chutnú a sýtu večeru.
Budeme potrebovať:
- 1 hlávku bielej kapusty
- soľ
- 6 plátkov syra
- 6 plátkov šunky
- 3 vajíčka
- hladkú múku
- strúhanku
- olej na vysmážanie
- 200 ml gréckeho jogurtu
- 1 lyžicu čerstvého alebo sušeného kôpru
- 1 strúčik cesnaku
Mohlo by vás zaujať: Obľúbené kapustové recepty pre každého: Kyslé alebo sladké, hotové za pár minút!
Postup:
- Kapustu opatrne rozoberieme tak, aby nám zostali celé listy. Tie potom dáme do osolenej vody a varíme do polo-mäkka.
- Kapustové listy necháme trocha vychladnúť, osušíme a na každý položíme plátok šunky, syr a zavinieme do rolky.
- Pripravíme si tri čisté misky. V jednej rozšľaháme vajíčka so štipkou soli, do ďalšej dáme múku a do poslednej strúhanku.
- Kapustové rolky najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vysmážame v rozpálenom oleji dozlatista.
- Jogurt zmiešame s kôprom, prelisovaným cesnakom, prípadne dosolíme a máme parádny dresing. A aká príloha je ku kapustovým listom najlepšia? Predsa obyčajné varené zemiaky alebo krémová kaša.
Zdieľať na