Recept na dnes: Plnené zemiakové placky sú príjemnou obmenou tradičnej pochúťky

Zemiakové placky

Zemiakové placky môžete aj naplniť a výsledkom bude chutný obed alebo večera (Zdroj: GettyImages)

Klasické zemiakové placky určite dobre poznáte. Ale počuli ste o tých plnených? Horúce, chrumkavé, plné šunky a ťahavého syra. Plnené zemiakové placky nie sú žiadna veda a zvládne ich každý. Je to skvelý nápad na rýchlu večeru aj obed.

Potrebujeme

  • 300 g zemiakov
  • 60 g hladkej múky
  • 30 ml oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 plátkov šunky
  • 6 plátkov syra
  • rozmarín
  • čierne mleté korenie
  • soľ

Postup

  1. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Mäkké hneď popučíme vidličkou a necháme trocha vychladnúť.
  2. K zemiakom pridáme múku, olej, prelisovaný cesnak, koreniny, soľ podľa chuti a vypracujeme tuhšie cesto. Nemusí byť úplne hladké, kúsky zemiakov budú po upečení chrumkavým prekvapením. Cesto rozdelíme na polovice a každú vytvarujeme do tvaru placky.
  3. Na panvici rozohrejeme olej, položíme prvú placku, obložíme plátkami šunky, syra a zakryjeme druhou plackou.
  4. Opekáme na miernom plameni približne 15 minút z každej strany.
  5. Hotovú placku nakrájame na trojuholníky a podávame s obľúbenou omáčkou alebo dresingom.

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame