Klasické zemiakové placky určite dobre poznáte. Ale počuli ste o tých plnených? Horúce, chrumkavé, plné šunky a ťahavého syra. Plnené zemiakové placky nie sú žiadna veda a zvládne ich každý. Je to skvelý nápad na rýchlu večeru aj obed.
Potrebujeme
- 300 g zemiakov
- 60 g hladkej múky
- 30 ml oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 6 plátkov šunky
- 6 plátkov syra
- rozmarín
- čierne mleté korenie
- soľ
Postup
- Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Mäkké hneď popučíme vidličkou a necháme trocha vychladnúť.
- K zemiakom pridáme múku, olej, prelisovaný cesnak, koreniny, soľ podľa chuti a vypracujeme tuhšie cesto. Nemusí byť úplne hladké, kúsky zemiakov budú po upečení chrumkavým prekvapením. Cesto rozdelíme na polovice a každú vytvarujeme do tvaru placky.
- Na panvici rozohrejeme olej, položíme prvú placku, obložíme plátkami šunky, syra a zakryjeme druhou plackou.
- Opekáme na miernom plameni približne 15 minút z každej strany.
- Hotovú placku nakrájame na trojuholníky a podávame s obľúbenou omáčkou alebo dresingom.
Zdieľať na
Zdieľaní