Recept na dnes: Sladké potešenie so zdravou surovinou, ktorú by ste v ňom ani náhodou nečakali!

Sladké tofu

Tofu dodá tejto maškrte nezameniteľnú príchuť (Zdroj: unsplash.com/American Heritage Chocolate)

Po návšteve istej reštaurácie, v ktorej sme ochutnali výborný dezert pozostávajúci z kombinácie čokolády a tofu, sme sa rozhodli, že sa oň podelíme aj s vami. Jeho príprava je jednoduchá.

Potrebujeme

  • 200 g čokolády
  • 3 PL medu
  • 500 g hodvábneho tofu
  • 85 g lieskovcových orieškov
  • 1 ČL kokosového oleja

Postup

  1. Čokoládu za neustáleho šľahania vareškou roztopíme nad parou spolu s medom a kokosovým olejom.
  2. Tofu, ktoré sme zbavili vody, pomocou mixéra zašľaháme do rozpustenej čokolády. Takto pripravenú zmes rozdelíme do menších misiek a dáme na približne 3 hodiny do chladničky.
  3. Následne opražíme nakrájané lieskovce, ktorým ozdobíme stuhnutú penu. Dobrú chuť!

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame