Po návšteve istej reštaurácie, v ktorej sme ochutnali výborný dezert pozostávajúci z kombinácie čokolády a tofu, sme sa rozhodli, že sa oň podelíme aj s vami. Jeho príprava je jednoduchá.
Potrebujeme
- 200 g čokolády
- 3 PL medu
- 500 g hodvábneho tofu
- 85 g lieskovcových orieškov
- 1 ČL kokosového oleja
Postup
- Čokoládu za neustáleho šľahania vareškou roztopíme nad parou spolu s medom a kokosovým olejom.
- Tofu, ktoré sme zbavili vody, pomocou mixéra zašľaháme do rozpustenej čokolády. Takto pripravenú zmes rozdelíme do menších misiek a dáme na približne 3 hodiny do chladničky.
- Následne opražíme nakrájané lieskovce, ktorým ozdobíme stuhnutú penu. Dobrú chuť!
Zdieľať na