Voňavé, šťavnaté a chrumkavé bravčové rebierka sú najväčším lákadlom vychytených pivovarov. Prečo by ste ale chodili do reštaurácie, keď si na tejto špecialite môžete pochutiť aj doma?
Budeme potrebovať:
- 2 kg bravčových rebier
- 3 dcl svetlého piva
- 2 hlavičky cesnaku
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 1 PL mletej sladkej papriky
- soľ
- 2 PL medu
- 1 PL plnotučnej horčice
- 1 citrón
Postup:
Mäso na grilovanie potrebuje čas aby nasiaklo všetky chute z marinády. Preto začnite s prípravou deň vopred, prípadne najneskôr 4 hodiny pred grilovaním. Ak nakupujete u dobrého mäsiara, rebierka budú odblanené. V opačnom prípade budete pravdepodobne musieť blanu stiahnuť sami. Mäso poriadne umyte a dajte predvariť do vriacej vody na 20 minút.
Na rebierka budete potrebovať dve marinády – v jednej bude „odpočívať“ a v druhej sa bude „kúpať“ pri samotnom grilovaní. Prvú marinádu pripravíte z piva, rozmarínu, pretlačených strúčikov cesnaku, papriky a soli. Zmes naneste na vychladnuté rebierka, dajte do chladničky a vytiahnite 2 hodiny pred grilovaním. Tento krok je dôležitý, pretože keď pôjde mäso na gril, má mať izbovú teplotu.
Rebierka položte na poriadne rozpálený gril a grilujte z oboch strán zhruba 15 minút. Mäso už bude pekne rozvoniavať, no nedajte sa zlákať a vydržte ešte pár minút. Rebierka rozložte na alobal, potrite druhou marinádou z medu, horčice, šťavy z citróna a štipky soli. Zabaľte a grilujte 30 minút.
Tip gazdinej: Rebierka podávajte s čerstvým chlebom a grilovanou kukuricou. Garantujeme, že na takúto grilovačku budú všetci ešte dlho spomínať.
Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!
Zdieľať na