Recept na dnes: Šťavnaté bravčové rebierka ako od šéfkuchára

Grilované rebierka

Vyskúšajte tento parádny recept na šťavnaté grilované bravčové rebierka. (Z droj: Unspalsh)

Voňavé, šťavnaté a chrumkavé bravčové rebierka sú najväčším lákadlom vychytených pivovarov. Prečo by ste ale chodili do reštaurácie, keď si na tejto špecialite môžete pochutiť aj doma?

Budeme potrebovať:

  • 2 kg bravčových rebier
  • 3 dcl svetlého piva
  • 2 hlavičky cesnaku
  • 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 1 PL mletej sladkej papriky
  • soľ
  • 2 PL medu
  • 1 PL plnotučnej horčice
  • 1 citrón

Postup:

Mäso na grilovanie potrebuje čas aby nasiaklo všetky chute z marinády. Preto začnite s prípravou deň vopred, prípadne najneskôr 4 hodiny pred grilovaním. Ak nakupujete u dobrého mäsiara, rebierka budú odblanené. V opačnom prípade budete pravdepodobne musieť blanu stiahnuť sami. Mäso poriadne umyte a dajte predvariť do vriacej vody na 20 minút.

Na rebierka budete potrebovať dve marinády – v jednej bude „odpočívať“ a v druhej sa bude „kúpať“ pri samotnom grilovaní. Prvú marinádu pripravíte z piva, rozmarínu, pretlačených strúčikov cesnaku, papriky a soli. Zmes naneste na vychladnuté rebierka, dajte do chladničky a vytiahnite 2 hodiny pred grilovaním. Tento krok je dôležitý, pretože keď pôjde mäso na gril, má mať izbovú teplotu.

Rebierka položte na poriadne rozpálený gril a grilujte z oboch strán zhruba 15 minút. Mäso už bude pekne rozvoniavať, no nedajte sa zlákať a vydržte ešte pár minút. Rebierka rozložte na alobal, potrite druhou marinádou z medu, horčice, šťavy z citróna a štipky soli. Zabaľte a grilujte 30 minút.

Tip gazdinej: Rebierka podávajte s čerstvým chlebom a grilovanou kukuricou. Garantujeme, že na takúto grilovačku budú všetci ešte dlho spomínať.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

 

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close