Tabbouleh je typický pre arabskú kuchyňu. Vyniká mixom farieb, vôní a lahodnej chuti. Na to, aby ste ho ochutnali, nemusíte cestovať. Jeho prípravu zvládnete aj v pohodlí domova. Tento šalát servírujte ako predjedlo.
Potrebujeme
- 120 g bulguru
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 5 paradajok
- 1 uhorka
- čerstvá mäta
- 2 PL olivového oleja
- 2 ks limetky
- hrsť petržlenovej vňate
- soľ, čierne mleté korenie
Postup
- Bulgur si uvaríme podľa návodu.
- Zeleninu umyjeme, nakrájame na drobné kúsky a dáme do veľkej misy.
- Pridáme uvarený bulgur, poriadne premiešame. Pokvapkáme šťavou z limetiek, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a znova premiešame. Šalát dozdobíme lístkami mäty.
Zdieľať na
Zdieľaní