Recept na dnes: Rybacie špízy budú vďaka tejto ingrediencii ako z luxusnej reštaurácie

Krevetový špíz

Tento špíz zachutí milovníkom morských plodov (Zdroj: GettyImages)

Máte chuť na novú a zaujímavú alternatívu k tradičnému obedu? Siahnite po rybách a morských plodoch, ktoré dodajú obedu punc noblesy.

Potrebujeme

  • 500 g filiet z tresky
  • 100 g lúpaných kreviet
  • 10 mesiačikov cesnaku
  • 1 cuketa
  • 200 g cherry paradajok
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • bazalka
  • 8 až 10 ks špajdlí

Postup

  1. Paradajky umyjeme. Na každú špajdľu dáme jeden kus.
  2. Tresku umyjeme a opatrne osušíme obrúskom. Nakrájame ju na menšie kúsky a napichneme tiež na špajdľu k paradajke.
  3. Cesnak olúpeme a prekrojíme na polovicu. Rovnako napichneme na špajdľu aj s kolieskom cukety, následne pridáme olúpanú krevetu. Takto pokračujeme, kým nenaplníme celú špajdľu.
  4. Uložíme do pekáča na papier na pečenie. Polejeme olivovým olejom, trochu osolíme a okoreníme z každej strany. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov približne 15 minút.
  5. Podávame bez prílohy, avšak môžeme pokvapkať trochou limetkovej šťavy.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame