Máte chuť na novú a zaujímavú alternatívu k tradičnému obedu? Siahnite po rybách a morských plodoch, ktoré dodajú obedu punc noblesy.
Potrebujeme
- 500 g filiet z tresky
- 100 g lúpaných kreviet
- 10 mesiačikov cesnaku
- 1 cuketa
- 200 g cherry paradajok
- olivový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
- bazalka
- 8 až 10 ks špajdlí
Postup
- Paradajky umyjeme. Na každú špajdľu dáme jeden kus.
- Tresku umyjeme a opatrne osušíme obrúskom. Nakrájame ju na menšie kúsky a napichneme tiež na špajdľu k paradajke.
- Cesnak olúpeme a prekrojíme na polovicu. Rovnako napichneme na špajdľu aj s kolieskom cukety, následne pridáme olúpanú krevetu. Takto pokračujeme, kým nenaplníme celú špajdľu.
- Uložíme do pekáča na papier na pečenie. Polejeme olivovým olejom, trochu osolíme a okoreníme z každej strany. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov približne 15 minút.
- Podávame bez prílohy, avšak môžeme pokvapkať trochou limetkovej šťavy.
Zdieľať na