Recept na dnes: Taliansky šalát Panzanella je vhodný ako predjedlo aj hlavný chod pri diéte

Panzanella

Vyskúšajte tento lahodný a jednoduchý šalát (Zdroj: GettyImages)

Taliani nepreslávila len pizza a cestoviny. Slnečná stredomorská krajina má výbornú gastronómiu, ktorá patrí medzi najobľúbenejšie kuchyne vôbec. Šalát Panzanella je toho dôkazom.

Potrebujeme

  • 1 kg paradajok (ideálne rôznej kombinácie, ako sú cherry, klasické, žlté a podobne)
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 2 uhorky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • hrsť čerstvej bazalky
  • čerstvé oregano
  • štipka soli
  • 1 PL vínneho octu
  • strúhaný parmezán alebo mozarella
  • 3 veľké krajce chleba (ideálne talianskeho)

Postup

  1. Ako prvé umyjeme paradajky, ktoré nakrájame na malé kúsky. Dáme ich do misy spolu so šťavou. Paradajky osolíme a zalejeme olivovým olejom.
  2. Pridáme zvyšok nakrájanej zeleniny. Polejeme vínnym octom.
  3. Chlieb nakrájame na menšie kocky a sprudka opečieme na kvapke olivového oleja. Pridáme do šalátu a zamiešame.
  4. Nezabudneme na čerstvé bylinky, ktoré šalát nádherne prevoňajú. Vrch šalátu zasypeme podľa chuti strúhaným parmezánom. Dáme do chladničky na 30 minút až 1 hodinu a môžeme podávať.

Zdroj: www.plnielanu.sk
Odporúčame