Zostalo vám v chladničke kuracie mäso z poctivého domáceho kuracieho vývaru či ryža z obeda? Urobte si z nich výdatné jedlo plné bielkovín. Kombinácia ryže so šošovicou poskytuje kompletné esenciálne aminokyseliny a strukovina vám pomôže metabolizovať sacharidy z ryže lepšie.
Potrebujeme
- hrnček ryže (v surovom stave)
- hrnček červenej šošovice (v surovom stave)
- kuracie mäso z vývaru
- mrazenú zeleninu
- maslo alebo olej
- cesnak
- kari korenie
- soľ a čierne korenie

Postup
Odmeriame si hrnček červenej šošovice, niekoľkokrát ju poriadne prepláchneme vo vode a dáme variť do osolenej vody.

Nám ryža z obeda nezostala, museli sme si teda uvariť čerstvú. Odmeriame si rovnako hrnček, preplachujeme, kým voda nie je číra, a dáme variť do separátnej nádoby, keďže strukovina sa pripravuje kratšie. Ryžu pri varení nezabudneme posoliť.

Medzitým si na masle alebo oleji orestujeme mrazenú zeleninu. My sme mali v mrazničke práve zmes hrášku, kukurice, mrkvy a fazuľkových luskov.

K zeleninovej zmesi prisypeme kúsky kuracieho mäsa z vývaru.

Po chvíľke pridáme pretlačený cesnak, čierne korenie a kari korenie. Restujeme, kým sa chute nespoja a zelenina nebude „na skus“.

Do rovnakej panvice, v ktorej sa pripravovala zelenina, vložíme uvarenú ryžu a orestujeme ju. Tento krok však môžete preskočiť. Nakoniec pridáme všetky zvyšné ingrediencie a poriadne premiešame.

Podávame so zaváranou cviklou. Dobrú chuť!


Zdieľať na