Recept na dnes: Hrejivý jesenný šalát plný vitamínov, ochutnajte lahodné spojenie cvikly a syru feta

hrejivý jesenný šalát plný vitamínov

Recept na hrejivý jesenný šalát plný vitamínov. (Zdroj: GettyImages)

Spolu s chladnejším počasím prichádzajú sezónne ochorenia a najlepší spôsob ako sa proti nim brániť, je zásobiť telo vitamínmi. Šalát je vítaný zdroj dôležitých látok, posilňujúcich imunitu, je vhodný pre každého a môžete si ho pripraviť kedykoľvek počas dňa.

Jeseň hýri farbami a rovnako farebný je aj náš šalát, ktorý zahreje a prekvapí nevšednou chuťou. Sladkosť cvikle v kontraste so slanou fetou, doplnené sezónnou zeleninou a gaštanmi, tak charakteristickými pre jesenné obdobie, lákajú už na pohľad.

Budeme potrebovať:

  • 1 veľkú cviklu
  • 10 ks jedlých gaštanov
  • 10 ks ružičkového kelu
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 paštrnák
  • 2 hlavičky cesnaku
  • 150 g fety
  • olivový olej
  • slnečnicové semienka
  • soľ
  • rascu
  • oregano
  • tymián
  • aníz
  • rozmarín

Postup:

Cviklu očistíme, nakrájame na tenké hranolky a rovnaký postup použijeme pri paštrnáku. Gaštany narežeme do kríža, cibuľu nakrájame na mesiačiky a ružičkový kel na polovice. Hlavičky cesnaku nešúpeme, iba rozkrojíme na polovice.

Všetko okrem gaštanov  a cesnaku premiešame s olivovým olejom, soľou, bylinkami a preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Na vrch rozložíme gaštany, cesnak, ešte trocha pokvapkáme olejom a dáme do rúry, vyhriatej na 210 °C. Pečieme zhruba 25 minút,

Keď je zelenina mäkká a chrumkavá, plech vytiahneme, cesnak odložíme bokom a ešte teplé servírujeme. Na tanier uložíme zeleninu s gaštanmi, na vrch rozdrobíme fetu, posypeme tekvicovými semienkami a priložíte grilovaný cesnak v šupke.

Dobrú chuť!


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame