Recept na dnes: Tekvicové rizoto zasýti a chutiť bude celej rodine

Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto bude príjemnou obmenou toho tradičného (Zdroj: GettyImages)

Rizoto patrí u nás k častým receptom a to nielen vtedy, ak nám ostane mäso z celého kuraťa. Tradičný taliansky pokrm má množstvo variácií. Vyskúšali ste už to s tekvicou?

Potrebujeme

  • 1 tekvica (ideálne hokkaido)
  • 1 hrnček ryže arborio
  • 1 žltá cibuľa
  • 1,5 dcl bieleho vína
  • 3 PL masla
  • 1 kurací bujón
  • soľ
  • korenie
  • parmezán

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme na papier na pečenie a pečieme v rúre na cca 190 °C dovtedy, kým nie je tekvica úplne mäkká.
  2. Po upečení približne 3/4 rozmixujeme na pyré a zvyšok necháme v celku.
  3. Na oleji orestujeme cibuľku do zlatista. Pridáme ryžu, orestujeme ju a následne podlejeme 2 dcl vody, v ktorej sme rozpustili bujón a 0,5 dcl vína. Postupne dolievame zvyšok vína, až kým sa nevstrebe a nie je ryža mäkká.
  4. Do zmesi zapracujeme tekvicové pyré a maslo. Na záver pridáme tekvicu, ktorú sme nechali v celku. Osolíme, okoreníme. Podávame s nastrúhaným parmezánom.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame