Rizoto patrí u nás k častým receptom a to nielen vtedy, ak nám ostane mäso z celého kuraťa. Tradičný taliansky pokrm má množstvo variácií. Vyskúšali ste už to s tekvicou?
Potrebujeme
- 1 tekvica (ideálne hokkaido)
- 1 hrnček ryže arborio
- 1 žltá cibuľa
- 1,5 dcl bieleho vína
- 3 PL masla
- 1 kurací bujón
- soľ
- korenie
- parmezán
Postup
- Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme na papier na pečenie a pečieme v rúre na cca 190 °C dovtedy, kým nie je tekvica úplne mäkká.
- Po upečení približne 3/4 rozmixujeme na pyré a zvyšok necháme v celku.
- Na oleji orestujeme cibuľku do zlatista. Pridáme ryžu, orestujeme ju a následne podlejeme 2 dcl vody, v ktorej sme rozpustili bujón a 0,5 dcl vína. Postupne dolievame zvyšok vína, až kým sa nevstrebe a nie je ryža mäkká.
- Do zmesi zapracujeme tekvicové pyré a maslo. Na záver pridáme tekvicu, ktorú sme nechali v celku. Osolíme, okoreníme. Podávame s nastrúhaným parmezánom.
Zdieľať na
Zdieľaní