Recept na dnes: Tradičný segedín v netradičnom, vegetariánskom prevedení

Vegetariánsky segedín

Vegetariánsky segedín odľahčí vášmu tráveniu (Zdroj: GettyImages)

Čoraz viac sa hovorí o potrebe znížiť konzumáciu mäsa. Otestovať si, či by ste dokázali obmedziť mäso, môžete aj prípravou tohto segedínu, v ktorom mäso veru nenájdete.

Potrebujeme

  • 150 g sójových kociek
  • 2 zeleninové bujóny
  • 2 žlté cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 kyslá smotana
  • 3 PL hladkej múky
  • 300 g kyslej kapusty
  • olej
  • 2 PL červenej mletej papriky
  • 2 ČL čierneho mletého korenia
  • soľ

Postup

  1. Sójové kocky pripravíme podľa návodu. Následne ich scedíme a necháme odkvapkať prebytočnú vodu.
  2. Rozpálime si hrniec. Dáme doň trochu oleja a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, ktorú orestujeme dozlatista. Vložíme sójové kocky, chvíľu porestujeme a okoreníme červenou mletou paprikou. Dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom a čiernym mletým korením.
  3. Do hrnca dáme múku, zalejeme pripraveným zeleninovým vývarom a podusíme približne 25 minút.
  4. Následne pridáme vo vode prepláchnutú a na menšie kúsky nakrájanú kyslú kapustu. Ešte chvíľu povaríme. Na záver segedín zahustíme kyslou smotanou.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame