Čoraz viac sa hovorí o potrebe znížiť konzumáciu mäsa. Otestovať si, či by ste dokázali obmedziť mäso, môžete aj prípravou tohto segedínu, v ktorom mäso veru nenájdete.
Potrebujeme
- 150 g sójových kociek
- 2 zeleninové bujóny
- 2 žlté cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 kyslá smotana
- 3 PL hladkej múky
- 300 g kyslej kapusty
- olej
- 2 PL červenej mletej papriky
- 2 ČL čierneho mletého korenia
- soľ
Postup
- Sójové kocky pripravíme podľa návodu. Následne ich scedíme a necháme odkvapkať prebytočnú vodu.
- Rozpálime si hrniec. Dáme doň trochu oleja a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, ktorú orestujeme dozlatista. Vložíme sójové kocky, chvíľu porestujeme a okoreníme červenou mletou paprikou. Dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom a čiernym mletým korením.
- Do hrnca dáme múku, zalejeme pripraveným zeleninovým vývarom a podusíme približne 25 minút.
- Následne pridáme vo vode prepláchnutú a na menšie kúsky nakrájanú kyslú kapustu. Ešte chvíľu povaríme. Na záver segedín zahustíme kyslou smotanou.
Zdieľať na