Uvarili ste zlepenú a kašovitú ryžu? Nezúfajte, tieto tri jednoduché a rýchle triky ju opravia za chvíľu

ako opraviť zlepenú a kašovitú ryžu

Zlepenú a kašovitú ryžu nemusíme použiť ako nákyp (Zdroj: PixabayFlitsArt)

Uvariť zlepenú a kašovitú ryžu sa prihodí z času na čas každému z nás. Hoci to nie je požadovaný výsledok, netreba zúfať. Pomocou jednoduchých trikov, ktoré odstránia prebytočnú vlhkosť v nej, sa dá vylepšiť a použiť ako príloha. V najhoršom prípade, z nej ešte môže byť ryžový puding alebo nákyp. Povieme vám, ako na to, aby sa zlepená ryža zmenila na sypkejšiu verziu.

Ako vylepšiť rozvarenú, zlepenú a kašovitú ryžu?

Existuje niekoľko spôsobov, ako zmeniť rozvarenú ryžu na prílohu spĺňajúcu naše kritériá. Jedným z nich, je aj zohriatie ryže v rúre. Pokiaľ sa ryža len mierne prevarila a jej textúra je stále viac – menej neporušená, rozložíme ju v tenkej vrstve na plech na pečenie. Potom ju asi 5 minút zohrievame pri 180 ºC. Opätovné ohrievanie v rúre ju môže dodatočne vysušiť, aby získala požadovanú textúru.

uvarená ryža
Na prípravu ryže existuje niekoľko spôsobov (Zdroj: Pixabay/mikuratv)

Ak uvarená ryža nie je až príliš škrobová, môžeme ju scediť a opláchnuť studenou vodou. Potom ju opäť zohrejeme v hrnci, aby sa stratila časť prebytočnej vlhkosti.

zrnká ryže
Každý druh ryže vyžaduje iný čas na uvarenie (Zdroj: Pixabay/ImageParty)

Tretí trik ako vylepšiť zlepenú a kašovitú ryžu vyžaduje kúsok chleba. Na variacu sa ryžu položíme kúsok staršieho chleba a po niekoľkých minútach by mal absorbovať vlhkosť v hrnci. Prikryjeme hrniec a necháme variť pri nízkej teplote.


Ako sa vám páči náš magazín? Podeľte sa s nami o svoj názor


Zdroj: plnielanu.sk, masterclass.com
Odporúčame