Nie je to tajomstvo a nie je to zložité – pripraviť si domáce hubové korenie trvá len chvíľu, ale výsledok vás isto uspokojí. Ak máte dostatok húb a už neviete, ako by ste ich ešte využili, skúste si ich vysušiť a potom pomlieť alebo pomixovať. Spolu s inými sušenými koreninami získate korenie vhodné do polievok, omáčok, na zemiaky alebo aj na mäsité pokrmy. Dajte sa s nami do prípravy.
Ako pripraviť univerzálne domáce hubové korenie?
Pokiaľ ide o výber húb, môžete zvoliť druh, ktorý vám najviac chutí, alebo si namiešať vlastnú zmes. Pokojne môžete použiť šampiňóny, šitake alebo kuriatka, či kozáky. Výber je na vás.
Potrebujeme
- 28 g sušených húb podľa výberu
- 2 ČL sušeného tymiánu
- 1 ČL sušených vločiek chilly papričky
- soľ a čierne mleté korenie na dochutenie
Postup
Sušené huby najemno pomixujeme vo výkonnom mixéri. Bude to trvať minimálne 2 minúty. Potom necháme hubový prášok asi 2 minúty usadiť v mixéri.
Potom pridáme sušený tymián, chilly vločky, soľ a korenia a opäť mixujeme, asi 1 minútu. Hotový prášok necháme usadiť v mixéri a potom ho nasypeme do uzatvárateľných nádobiek. Skladujeme asi 6 mesiacov.
Zdieľať na