Ak už neviete, čo s toľkým množstvom húb, pripravte si s nami domáce hubové korenie: Kupované už nepoužijete!

domáce hubové korenie a iné koreniny v nádobkách

Stačí len zopár ingrediencií a skvelé hubové korenie využijete v kuchyni celý rok (Zdroj: Freepik/freepik)

Nie je to tajomstvo a nie je to zložité – pripraviť si domáce hubové korenie trvá len chvíľu, ale výsledok vás isto uspokojí. Ak máte dostatok húb a už neviete, ako by ste ich ešte využili, skúste si ich vysušiť a potom pomlieť alebo pomixovať. Spolu s inými sušenými koreninami získate korenie vhodné do polievok, omáčok, na zemiaky alebo aj na mäsité pokrmy. Dajte sa s nami do prípravy.

Ako pripraviť univerzálne domáce hubové korenie?

Pokiaľ ide o výber húb, môžete zvoliť druh, ktorý vám najviac chutí, alebo si namiešať vlastnú zmes. Pokojne môžete použiť šampiňóny, šitake alebo kuriatka, či kozáky. Výber je na vás.

Potrebujeme

  • 28 g sušených húb podľa výberu
  • 2 ČL sušeného tymiánu
  • 1 ČL sušených vločiek chilly papričky
  • soľ a čierne mleté korenie na dochutenie

Postup

Sušené huby najemno pomixujeme vo výkonnom mixéri. Bude to trvať minimálne 2 minúty. Potom necháme hubový prášok asi 2 minúty usadiť v mixéri.

sušené huby v sklenom pohári
Sušené hubové korenie využijete do polievky, hubového perkeltu alebo aj do guláša (Zdroj: Freepik/freepik)

Potom pridáme sušený tymián, chilly vločky, soľ a korenia a opäť mixujeme, asi 1 minútu. Hotový prášok necháme usadiť v mixéri a potom ho nasypeme do uzatvárateľných nádobiek. Skladujeme asi 6 mesiacov.

kuchynský mixér
Skutočne jemný prášok vytvorí iba výkonný mixér (Zdroj: Freepik/YuliiaKa)

Používate huby často pri varení?

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk, cookfasteatwell.com
Odporúčame