Máte domáce broskyne? Skúste ich použiť na prípravu skvelého ľadového čaju. Môžete ho podávať ako pohostenie pri posedení v záhrade alebo si ho urobiť ako osvieženie počas horúceho dňa. Uvidíte, ako všetkým zachutí.
Potrebujeme
- 1 šálka cukru
- 1 šálka vody
- 2 zrelé broskyne nakrájané na tenké plátky
- 2-3 PL lístkov čierneho čaju (3-4 čajové vrecká, podľa toho, aký silný chcete čaj)
- 8 šálok vody
- ľad a plátky broskýň na ozdobu
Postup
- V menšom hrnci priveďte k varu cukor, vodu a broskyne. Potom teplotu znížte a pomocou drevenej varešky broskyne trochu popučte.
- Zmes miešajte, až kým sa cukor nerozpustí. Stiahnite ju z ohňa a nechajte 25-30 minút postáť.
- Zatiaľ si uvarte čaj, ktorý necháte lúhovať 4-5 minút. Následne čaj preceďte cez sitko do džbánu a nechajte v chladničke vychladnúť.
- Keď budete mať hotový sirup, preceďte ho cez sitko, aby ste sa tak zbavili rozvarených broskýň. Tie si môžete neskôr pridať napríklad na zmrzlinu alebo ich zužitkovať do bieleho jogurtu.
- Sirup primiešajte do čaju buď všetok naraz, alebo si ho pridajte do jednotlivých pohárov podľa chuti.
- Do pohárov dajte ľad a kúsky broskýň a následne do nich čaj nalejte.
Zdieľať na
Zdieľaní