Zaujímalo vás niekedy, ako pripraviť cesnakový chlieb? V tomto článku vám ukážeme jednoduchý recept na túto skvelú pochutinu.
(Zdroj: Freepik/jcomp)
Ingrediencie:
1/2 šálky rozpusteného masla
3 až 4 strúčiky mletého cesnaku
2 lyžice mletej čerstvej petržlenovej vňate
1 bochník pozdĺžne rozpolenej francúzskej bagety
Postup:
V malej miske zmiešajte maslo a cesnak. Natierajte narezané strany chleba a posypete ich petržlenovou vňaťou. Položte reznou stranou nahor na plech. Chlieb pečte 8 minút pri 350°.
Naše tipy:
- Ako skladujete cesnakový chlieb?
Zvyšný cesnakový chlieb je možné pevne zabaliť do fólie a uchovávať v chladničke až 3 dni. Na prihriatie pečte zabalený chlieb pri 350° 10 – 15 minút.
- Čo ak nemám čerstvý cesnak?
Žiadne strúčiky cesnaku? Žiaden problém! Nahraďte ½ lyžičky granulovaného cesnaku za každý čerstvý strúčik požadovaný v tomto recepte.
- S čím podávať cesnakový chlieb?
Cesnakový chlieb je lahodná príloha, ktorá sa prirodzene dobre hodí k receptom s marinádou. Ak hľadáte jedlo, ktoré je ľahšie, podávajte cesnakový chlieb spolu s paradajkovou polievkou alebo talianskym nakrájaným šalátom.