Urobte si doma cesnakový chlieb: Skvelo sa hodí ako príloha k paradajkovej polievke alebo talianskemu šalátu

cesnakovy chlieb

Príprava cesnakového chleba je úplne jednoduchá (Zdroj: Freepik/jcomp)

Zaujímalo vás niekedy, ako pripraviť cesnakový chlieb? V tomto článku vám ukážeme jednoduchý recept na túto skvelú pochutinu.

cesnak

(Zdroj: Freepik/jcomp)

Ingrediencie:

1/2 šálky rozpusteného masla

3 až 4 strúčiky mletého cesnaku

2 lyžice mletej čerstvej petržlenovej vňate

1 bochník pozdĺžne rozpolenej francúzskej bagety

bageta
(Zdroj: Freepik/cookie_studio)

Postup:

V malej miske zmiešajte maslo a cesnak. Natierajte narezané strany chleba a posypete ich petržlenovou vňaťou. Položte reznou stranou nahor na plech. Chlieb pečte 8 minút pri 350°.

Naše tipy:

  • Ako skladujete cesnakový chlieb?

Zvyšný cesnakový chlieb je možné pevne zabaliť do fólie a uchovávať v chladničke až 3 dni. Na prihriatie pečte zabalený chlieb pri 350° 10 – 15 minút.

  • Čo ak nemám čerstvý cesnak?

Žiadne strúčiky cesnaku? Žiaden problém! Nahraďte ½ lyžičky granulovaného cesnaku za každý čerstvý strúčik požadovaný v tomto recepte.

  • S čím podávať cesnakový chlieb?

Cesnakový chlieb je lahodná príloha, ktorá sa prirodzene dobre hodí k receptom s marinádou. Ak hľadáte jedlo, ktoré je ľahšie, podávajte cesnakový chlieb spolu s paradajkovou polievkou alebo talianskym nakrájaným šalátom.

cesnakový chlieb
(Zdroj: Freepik/weyo)


Zdroj: plnielanu.sk, tasteofhome.com
Odporúčame