Každý z nás určite aspoň raz ochutnal tradičnú maškrtu vyrobenú z tvarohu a smotany. Pokiaľ ste dostali chuť na pribináčika s piškótami, určite vyskúšajte tento recept, ktorý má okrem skvelej chuti aj oveľa zdravšie zloženie.
Ingrediencie:
- 45 g mrazených malín
- 5 g chia semiačok
- 5 g čakankového sirupu (alebo medu)
- 12 g piškót
- 50 g jemného odtučneného tvarohu
- ochucujúce kvapky (flavdrops)
- voda podľa konzistencie
Postup:
Najprv si v mikrovlnke zohrejte maliny, chia semiačka spolu s čakankovým sirupom/medom. Ohrievajte ich približne 1 minútu. Potom zmes rozmiešajte a vložte na spodok nádoby alebo pohára.

Pridajte piškóty a rozmiešaj tvaroh so sladidlom a vodou do požadovanej konzistencie. Pripravený tvaroh stačí pridať na piškóty a celú dobrotu nechať zachladiť v chladničke. Dobrú chuť!

Zdieľať na
Zdieľaní