Nápoj ako stvorený na jesenné večery: Výborný jablkový čaj na dva spôsoby!

Jablkový čaj je na jeseň to pravé (Zdroj: Freepik/pixel-shot.com)

S príchodom jesene sa večery postupne skracujú a každý máva občas chuť siahnuť po niečom na zahriatie. Tento jablkový čaj je na to ako stvorený. Okrem toho, že sú jablká pre jeseň typické, má aj zlatistú farbu tohto obdobia. Vďaka jablkovému čaju dokonale zrelaxujete. Navyše si môžete vybrať z dvoch spôsobov, ako ho pripraviť. V jednom využijete jablkové šupky, v ďalšom zas jablkovú šťavu.

Jablkový čaj z jablkových šupiek

Na túto verziu jablkového čaju budete potrebovať jablkové šupky. Takéto využitie šupiek príde vhod najmä po príprave jablkového koláča, keď ich máte po ruke. Z receptu pripravíte dve šálky nápoja.

  • 3 stredne veľké jablká
  • 1 tyčinka škorice
  • 2 ČL cukru alebo medu

Postup

Jablká ošúpte.

Jablká ošúpte (Zdroj: Freepik/lgolubovystock)

Šupky vložte do menšieho hrnca s vriacou vodou. Pridajte celú škoricu a ak chcete sladký čaj, tak aj cukor alebo med.

Jablkové šupky a škoricu vložte do vriacej vody (Zdroj: Freepik/aapsky)

Nechajte povariť asi 10 minút. Šupky preceďte a vyberte škoricu. Po vychladnutí si môžete vychutnať skvelý nápoj.

Jablkový čaj so šťavou

Nasledujúci variant čaju sa pripravuje z čierneho čaju a jablkovej šťavy. Pridáva sa doň tiež celé nové korenie, ktoré mu dodá zaujímavú chuť. Recept je rovnako na dve porcie.

  • 1 šálka vody
  • 1 šálka nesladenej jablkovej šťavy
  • 2 vrecúška čierneho čaju
  • 2 ČL medu alebo cukru

Postup

Do menšieho hrnca vlejte vodu a pridajte guľôčky korenia. Vodu zahrejte pod bod varu a vložte nálevové vrecúška čierneho čaju.

Prikryte a nechajte 3 minúty lúhovať. Vyberte vrecúška a korenie.

Primiešajte jablkovú šťavu a med.

Pridajte jablkovú šťavu a med (Zdroj: Freepik/freepik)

Nakoniec spolu všetko nechajte zohriať a nápoj môžete podávať.


Aj vy si na jeseň častejšie doprajete hrejivé čaje?

Zdroj: tasty.co, tasteofhome.com
Odporúčame