S príchodom jesene sa večery postupne skracujú a každý máva občas chuť siahnuť po niečom na zahriatie. Tento jablkový čaj je na to ako stvorený. Okrem toho, že sú jablká pre jeseň typické, má aj zlatistú farbu tohto obdobia. Vďaka jablkovému čaju dokonale zrelaxujete. Navyše si môžete vybrať z dvoch spôsobov, ako ho pripraviť. V jednom využijete jablkové šupky, v ďalšom zas jablkovú šťavu.
Jablkový čaj z jablkových šupiek
Na túto verziu jablkového čaju budete potrebovať jablkové šupky. Takéto využitie šupiek príde vhod najmä po príprave jablkového koláča, keď ich máte po ruke. Z receptu pripravíte dve šálky nápoja.
- 3 stredne veľké jablká
- 1 tyčinka škorice
- 2 ČL cukru alebo medu
Postup
Jablká ošúpte.

Šupky vložte do menšieho hrnca s vriacou vodou. Pridajte celú škoricu a ak chcete sladký čaj, tak aj cukor alebo med.

Nechajte povariť asi 10 minút. Šupky preceďte a vyberte škoricu. Po vychladnutí si môžete vychutnať skvelý nápoj.
Jablkový čaj so šťavou
Nasledujúci variant čaju sa pripravuje z čierneho čaju a jablkovej šťavy. Pridáva sa doň tiež celé nové korenie, ktoré mu dodá zaujímavú chuť. Recept je rovnako na dve porcie.
- 1 šálka vody
- 1 šálka nesladenej jablkovej šťavy
- 2 vrecúška čierneho čaju
- 2 ČL medu alebo cukru
Postup
Do menšieho hrnca vlejte vodu a pridajte guľôčky korenia. Vodu zahrejte pod bod varu a vložte nálevové vrecúška čierneho čaju.
Prikryte a nechajte 3 minúty lúhovať. Vyberte vrecúška a korenie.
Primiešajte jablkovú šťavu a med.

Nakoniec spolu všetko nechajte zohriať a nápoj môžete podávať.
Zdieľať na