V talianskych chatách si po dlhej lyžovačke radi doprajú chutný nápoj Bombardino. Ten vznikol v Livigne a názov dostal podľa nadšeného zvolania prvého ochutnávača: „Je to bomba!“. Hoci sa pôvodne podával s mliekom, dnes vám na ňom najčastejšie naservírujú čiapočku zo šľahačky. Na jeho prípravu navyše stačia iba tri ingrediencie.
Potrebujete
Podľa receptu pripravíte dve porcie.
- 200 ml vaječného likéru
- 80 ml brandy alebo whisky
- šľahačku
- kakao na ozdobu (voliteľné)
Postup
V menšom hrnci zohrejte vaječný likér pod bod varu.
Pridajte brandy alebo whisky a premiešajte.
Hotový nápoj nalejte do hrnčekov a ozdobte šľahačkou.
Na záver môžete Bombardino posypať kakaom alebo ozdobiť koreninami.
Zdieľať na
Zdieľaní