Pripravte si taliansky zimný nápoj Bombardino: Jeho chuť je luxusná!

Bombardino je lahodný taliansky nápoj (Zdroj: Freepik/bondarenko_rimma)

V talianskych chatách si po dlhej lyžovačke radi doprajú chutný nápoj Bombardino. Ten vznikol v Livigne a názov dostal podľa nadšeného zvolania prvého ochutnávača: „Je to bomba!“. Hoci sa pôvodne podával s mliekom, dnes vám na ňom najčastejšie naservírujú čiapočku zo šľahačky. Na jeho prípravu navyše stačia iba tri ingrediencie.

Potrebujete

Podľa receptu pripravíte dve porcie.

  • 200 ml vaječného likéru
  • 80 ml brandy alebo whisky
  • šľahačku
  • kakao na ozdobu (voliteľné)

Postup

V menšom hrnci zohrejte vaječný likér pod bod varu.

Likér zohrejte pod bod varu (Zdroj: Freepik/arinahabich)

Pridajte brandy alebo whisky a premiešajte.

Hotový nápoj nalejte do hrnčekov a ozdobte šľahačkou.

Pridajte domácu šľahačku (Zdroj: Freepik/underdome)

Na záver môžete Bombardino posypať kakaom alebo ozdobiť koreninami.

Vychutnajte si skvelý zimný nápoj (Zdroj: Freepik/bondarenko_rimma)

Zdroj: plnielanu.sk, lacucinaitaliana.com
Odporúčame