Recept na dnes: Pripravte si výdatné raňajky s fazuľou a vajíčkami – dodajú vám energiu až do obeda!

výdatné raňajky s fazuľou a vajíčkami

Komplexné a výdatné raňajky vás poriadne naštartujú (Zdroj: Freepik/freepik)

Výdatné raňajky sú základom dňa. Okrem iného, sú dôležité, aby sme mali dostatok energie, podali potrebný výkon a aj preto sa im prikladá taký veľký význam. Ak ich vyskúšate pripraviť podľa nášho receptu, získate komplexné jedlo pre štyri osoby, ktoré zasýti až do obeda. Veď raňajky by predsa mali byť najvýdatnejším jedlom dňa.

Potrebujeme

  • 1 PL slnečnicového oleja
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • korenie na mexické jedlo (typu chipotle s údenou vôňou)
  • 2 ks konzervy tmavej fazule po 400 g
  • 400 g konzerva bielej fazule
  • 2 ks konzervy sekaných paradajok s bylinkami
  • 1 plná PL hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • malá hrsť nasekaného koriandra
  • kyslá smotana na ozdobenie
  • 4 tortilové placky

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme olej a asi 5 minút na ňom restujeme cibuľu, pokým nezmäkne a nezosklovatie.
  2. Pridáme korenie mexického typu, precedené a opláchnuté konzervy fazule, konzervu ochutených paradajok, hnedý cukor a necháme jemne variť asi 15 až 20 minút, pokým tekutina nezhustne. Ochutíme soľou a korením.
  3. Do hustej zmesi vyhĺbime 4 jamky, ktoré vyplníme rozklepnutými vajíčkami. Panvicu prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni varíme 8 až 10 minút, kým sa vajíčka neuvaria. Potom výdatné raňajky posypeme ešte koriandrom a servírujeme s kopčekom kyslej smotany na každej porcii. Podávame s teplými tortilovými plackami.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, BBCgoodfood.com
Odporúčame