Nie je nič lepšie, ako si počas týchto mrazivých dní vychutnať horúcu čokoládu či áno? Vyskúšajte túto verziu, ktorá rozvonia váš domov arómou Vianoc!
Ingrediencie:
- 150 ml mlieka
- 50 ml 33 %-nej smotany na šľahanie
- ¼ – ½ lyžičky tmavohnedého mäkkého cukru
- ½ pomaranča (len kôra)
- štipka mletého zázvoru
- štipka mletej škorice
- 1 klinček
- 2 kvapky vanilkového extraktu
- 50 g nasekanej tmavej čokolády
Na ozdobu (voliteľné):
- šľahačka
- 1 rozdrvený mini perník
Postup:
Mlieko, smotanu, cukor, pomarančovú kôru a korenie spolu zmiešajte v hrnci a na miernom ohni priveďte do varu.

Odstráňte z ohňa a prelejte cez sitko do džbánu, pričom odstráňte klinček a pomarančovú kôru.
Nalejte teplé vylúhované mlieko späť do panvice a miešajte vanilku a čokoládu, kým sa čokoláda nerozpustí a nebude hladká.

Vráťte panvicu na mierny oheň, aby sa prehriala, ak je to potrebné, potom nalejte do žiaruvzdorného hrnčeka. Navrch dajte šľahačku a rozdrvené perníkové sušienky či marshmallow, potom podávajte.

Zdieľať na