Zahrejte sa: Táto perníková horúca čokoláda rozvonia váš domov aj vás naladí na čas vianočný!

perníková horúca čokoláda

Táto horúca čokoláda stojí za vyskúšanie (Zdroj: Freepik/boyarkinamarina)

Nie je nič lepšie, ako si počas týchto mrazivých dní vychutnať horúcu čokoládu či áno? Vyskúšajte túto verziu, ktorá rozvonia váš domov arómou Vianoc!

Ingrediencie:

  • 150 ml mlieka
  • 50 ml 33 %-nej smotany na šľahanie
  • ¼ – ½ lyžičky tmavohnedého mäkkého cukru
  • ½ pomaranča (len kôra)
  • štipka mletého zázvoru
  • štipka mletej škorice
  • 1 klinček
  • 2 kvapky vanilkového extraktu
  • 50 g nasekanej tmavej čokolády

Na ozdobu (voliteľné):

  • šľahačka
  • 1 rozdrvený mini perník

Postup:

Mlieko, smotanu, cukor, pomarančovú kôru a korenie spolu zmiešajte v hrnci a na miernom ohni priveďte do varu.

mlieko
(Zdroj: Freepik/bublikhaus)

Odstráňte z ohňa a prelejte cez sitko do džbánu, pričom odstráňte klinček a pomarančovú kôru.

Nalejte teplé vylúhované mlieko späť do panvice a miešajte vanilku a čokoládu, kým sa čokoláda nerozpustí a nebude hladká.

žena miešajúca zmes v panvici na sporáku
(Zdroj: Freepik/primagefactory) 

Vráťte panvicu na mierny oheň, aby sa prehriala, ak je to potrebné, potom nalejte do žiaruvzdorného hrnčeka. Navrch dajte šľahačku a rozdrvené perníkové sušienky či marshmallow, potom podávajte.

horúca čokoláda
(Zdroj: Freepik/primagefactory)

Zdroj: plnielanu.sk, bbcgoodfood.com
Odporúčame