Skúšali ste už niekedy vyrobiť domáce púpavové kapary? Na ich prípravu potrebujeme nerozvinuté púčiky púpavy, takže teraz je ideálny čas nazbierať a naložiť tieto malé hlavičky. Kapary sú súčasťou stredomorskej kuchyne, a tie z púpavy môžu byť jednoduchou a dostupnou náhradou.
Po ich ochutnaní možno budete okolo tých v obchode už len prechádzať. Púčiky vyberáme malé, pevné, nerozkvitnuté. Ak je púčik už väčší a trochu rozvinutý, výsledný efekt nebude tak chrumkavý. Zbierame ich na čistom mieste bez chemických postrekov.
Ako na domáce púpavové kapary?
Nazbierame 1 šálku púčikov púpavy, ktoré umyjeme a natlačíme do troch menších uzatvárateľných pohárov. Zalejeme nálevom z ½ šálky bieleho octu a ½ šálky prevarenej vody, do ktorého pridáme 1 PL soli. Od vrchu necháme priestor ½ centimetra.

Na dno každého pohára dáme kúsok citrónovej kôry. Poháre utrieme, zaskrutkujeme a označíme dátumom. Púpavové kapary uchovávame v chladničke. Po 2 týždňoch sú vhodné na konzumáciu, mali by sa spotrebovať do 3 mesiacov.
Tieto kapary používame do šalátov alebo do omáčok, na pizzu alebo do cestovín, všade tam, kde aj pravé kapary.
Zdieľať na