Čím sú večery chladnejšie, tým viac sa nám žiada dať si niečo, čo nás zahreje. Vyskúšajte tento varený jablkový cider, v ktorom sa všetky koreniny dokonale snúbia. Tento chutný nápoj budete mať navyše hotový už za niekoľko minút. Recept je približne na 6 porcií.
Potrebujete
- 1,4 l jablkového cideru
- 60 g javorového sirupu
- 2 drievka škorice
- 6 sušených klinčekov
- 6 guličiek nového korenia
- kôra z pomaranča nakrájaná na pásiky
- kôra z citróna nakrájaná na pásiky
Postup
Do väčšieho hrnca vlejte jablkový cider a javorový sirup.

Pridajte všetky koreniny a kôru z citrusov. Koreniny môžete vložiť do textilného vrecúška, aby sa potom dali ľahšie vybrať.

Zmes zahrievajte na miernej teplote 5 až 10 minút, alebo pokým nie je cider horúci. Nesmie však vrieť.
Nápoj odstavte a pomocou sitka vyberte koreniny. Ak ste použili vrecúško s koreninami, stačí ho vytiahnuť.
Hotový cider podávajte vo veľkých šálkach alebo pohároch, ktoré môžete ozdobiť škoricou.

Zdieľať na