Spríjemnite si jeseň hrejivým nápojom: Ochutnajte varený jablkový cider

horúci jablkový cider

Ochutnajte varený jablkový cider (Zdroj: Freepik/underdome)

Čím sú večery chladnejšie, tým viac sa nám žiada dať si niečo, čo nás zahreje. Vyskúšajte tento varený jablkový cider, v ktorom sa všetky koreniny dokonale snúbia. Tento chutný nápoj budete mať navyše hotový už za niekoľko minút. Recept je približne na 6 porcií.

Potrebujete

  • 1,4 l jablkového cideru
  • 60 g javorového sirupu
  • 2 drievka škorice
  • 6 sušených klinčekov
  • 6 guličiek nového korenia
  • kôra z pomaranča nakrájaná na pásiky
  • kôra z citróna nakrájaná na pásiky

Postup

Do väčšieho hrnca vlejte jablkový cider a javorový sirup.

sirup a cider
Skombinujte cider a javorový sirup (Zdroj: Freepik/fisrayli)

Pridajte všetky koreniny a kôru z citrusov. Koreniny môžete vložiť do textilného vrecúška, aby sa potom dali ľahšie vybrať.

koreniny v lyžičkách
Nápoj bude lahodne korenistý (Zdroj: Freepik/azerbaijan_stockers)

Zmes zahrievajte na miernej teplote 5 až 10 minút, alebo pokým nie je cider horúci. Nesmie však vrieť.

Nápoj odstavte a pomocou sitka vyberte koreniny. Ak ste použili vrecúško s koreninami, stačí ho vytiahnuť.

Hotový cider podávajte vo veľkých šálkach alebo pohároch, ktoré môžete ozdobiť škoricou.

horúci jablkový cider
Cider ozdobte škoricou a podávajte (Zdroj: Freepik/underdome)

Zdroj: plnielanu.sk, allrecipes.com
Odporúčame