Vyprážaný syr nemusí byť kalorická bomba: Pripravte si ho rýchlo a jednoducho v rúre!

pečený syr

Vyskúšajte vyprážaný syr upečený v rúre (Zdroj: Freepik/arinahabich)

Vyprážaný syr býva častou voľbou vtedy, keď potrebujete niečo rýchlo navariť. Okrem toho je však aj veľmi obľúbený a stravníkom sa ním ľahko zavďačíte. Ak si však strážite líniu, alebo si chcete jeho prípravu ešte viac uľahčiť, stavte na tento rýchly recept.

Potrebujete

  • 400 g syra (Eidam, Gouda, alebo oštiepok)
  • 100 g šunky alebo inej údeniny (voliteľné)
  • 4 vajcia
  • strúhanku
  • trocha soli a korenia podľa chuti
  • bylinky podľa chuti (voliteľné)
  • olej alebo maslo na vymazanie formičiek

Postup

Predhrejte si rúru na 200 °C. Formičky na muffiny vymažte olejom a dobre vysypte strúhankou.

Syr nahrubo nastrúhajte a rozdeľte do muffinových formičiek. Ak pridávate aj šunku, nakrájajte ju a zmiešajte so syrom.

strúhaný syr
Syr najskôr nastrúhajte (Zdroj: Freepik/Jcomp)

Vajíčka vyšľahajte metličkou spolu so soľou, korením a bylinkami a zalejte nimi syr vo formičkách.

Zalejte syr rozšľahanými vajíčkami (Zdroj: Freepik/arinahabich)

Vrch ešte môžete posypať syrom.

V rúre syr pečte dozlatista približne 15 minút.

Upečte dozlatista (Zdroj: Freepik/arinahabich)

Keď je syr hotový, podávajte ho s prílohou podľa vašej chuti.

Tip: Z takéhoto syra môže byť aj skvelá desiata! Syr dajte do obloženej žemle alebo zjedzte len s pečivom či šalátom.

Odporúčame