Ak patríte k ľuďom, ktorí svoj vaflovač nevyužili viac ako päťkrát, po prečítaní nasledujúcich receptov sa to určite zmení. Nastal čas vytiahnuť tento domáci spotrebič zo zákutia skrinky, kde naňho padá prach, a využiť ho na výrobu jemných a chrumkavých raňajok, ktoré vám pomôžu naštartovať váš deň! V dnešnom článku si povieme o dvoch spôsoboch, ako urobiť vafle a začneme tým najjednoduchším.
Spôsob č. 1 (na 2 porcie)
Potrebujete:
- vaflovač,
- 2 vajíčka,
- soľ a korenie.
Postup:
Ako sme povedali, výroba týchto vaflí je úplne jednoduchá. Stačí, keď vajcia po jednom rozklepnete, pridáte ich do misky a rozšľaháte.

Keď ich nalejete do vafľovača, môžete pridať trochu soli a korenia. Niektorí odporúčajú nechať vafle v stroji 3 minúty a 33 sekúnd, čo je ľahko zapamätateľný čas.

Spôsob č. 2 (na cca 10 porcií)
Potrebujete:
6 lyžíc nesoleného masla,
2 šálky/240 gramov viacúčelovej múky,
1 polievková lyžica/15 gramov cukru,
1 čajová lyžička/8 gramov prášku do pečiva,
1 čajová lyžička/5 gramov jemnej morskej soli,
½ čajovej lyžičky/3 gramy sódy bikarbóny,
1 šálka bieleho jogurtu,
1 šálka mlieka,
4 veľké vajcia.

Postup:
Maslo roztopte buď na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre. Odložte ho bokom.
Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a sódu bikarbónu. V samostatnej miske vyšľahajte jogurt, mlieko, rozpustené maslo a vajcia.
Naše tipy:
- Pre ešte nadýchanejšie vafle oddeľte vajcia a pokračujte týmto krokom s použitím vaječných žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, a potom ho vmiešajte do cesta.
- Na celozrnné vafle použite 1/3 šálky viacúčelovej múky a 2/3 šálky celozrnnej múky. Hnedý cukor môžete nahradiť aj kryštálovým.

Predhrejte vaflovač a pomocou štetca alebo papierovej utierky ho zľahka potrite maslom. Nechajte robiť vafle, kým nie sú zlaté a chrumkavé. Nezabudnite vaflovač medzi jednotlivými dávkami potrieť ešte maslom, ak je to treba. Podávajte vafle ihneď, ako sú pripravené.
Náš tip:
- Ak nemáte jogurt, môžete použiť kyslú smotanu alebo cmar. Taktiež môžete zmiešať 1 šálku mlieka s 1 polievkovou lyžicou citrónovej šťavy alebo octu.

Zdieľať na
Zdieľaní