Hľadáte zaujímavý recept na letný zákusok? Inšpirujte sa vegánskou kuchyňou. Dezert predsa môže chutiť skvelo aj bez mlieka a vajec. Vyskúšajte niečo nové a upečte fantastický a pritom úplne jednoduchý zákusok s exotickou chuťou kokosu a sviežimi malinami.
Budeme potrebovať:
- 120g ovsených vločiek
- 75 g mandľovej múky
- 3 lyžice kokosového oleja
- 3 lyžice javorového sirupu
- 2 konzervy kokosového mlieka
- 4 lyžice javorového sirupu
- 3 lyžičky agaru
- 1 citrón
Malinová želatína
- 250 g malín
- 3 lyžice vody
- 1,5 lyžičky agaru
- 1 lyžicu javorového sirupu
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Malinový koláč s lahodným krémom je trefa do čierneho: Radšej ho upečte rovno dvakrát!
Postup:
- Ako prvý upečieme korpus. Ovsené vločky rozmixujeme, premiešame s mandľovou múkou, pridáme kokosový olej, javorový sirup a vypracujeme tuhšie cesto. Nájdeme vyšší plech alebo formu na pečenie a na dno vtlačíme cesto. Dáme piecť na 15 minút do rúry, vyhriatej na 180 °C.
- Kým sa korpus upečie, stihneme urobiť krém. Kokosové mlieko preložíme do hrnca, rozmiešame s javorovým sirupom, agarom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Za občasného miešania privedieme k varu. Povaríme zo 2 minúty, odstavíme, pridáme šťavu z citróna a necháme trocha vychladnúť.
- Krém vylejeme na upečený korpus a dáme do mrazničky.
- Teraz je na rade malinové želé. Maliny rozmixujeme s vodou, preložíme do hrnca, pridáme javorový sirup, agar a dobre rozmiešame. Zmes privedieme k varu a hneď odstavíme.
- Blížime sa k veľkému finále. Plech so základom vyberieme z mrazničky, polejeme malinovým želé a dáme stuhnúť do chladničky. O 2 hodiny sa môžeme tešiť na sladkú dobrotu bez výčitiek.
Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!
Zdieľať na