Zemiakové či iné zeleninové placky ste už určite vyskúšali, no vyskúšali ste aj syrové placky s kúskami šunky? Majú veľmi zaujímavú chuť a je to zase niečo iné, čím môžete prekvapiť svoju rodinu.
Zemiakové či iné zeleninové placky ste už určite vyskúšali, no vyskúšali ste aj syrové placky s kúskami šunky? Majú veľmi zaujímavú chuť a je to zase niečo iné, čím môžete prekvapiť svoju rodinu.
Potrebujeme (6-7 stredne veľkých placiek):
- 100 g eidamu
- 50 g parmezánu
- 80 g šunky
- 3 menšie vajíčka
- 3 strúčiky cesnaku
- hrnček strúhanky
- 4 PL namletých ovsených vločiek
- 1 PL múky
- 5 stredne veľkých zemiakov
- jogurt alebo kyslú smotanu
- olej
- korenie, soľ
Postup:
![]() |
Zemiaky očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cuketovo-zemiakové placky: Výborné ako príloha aj samostatne |
|
![]() |
Nastrúhame si oba druhy syru. |
![]() |
V miske zmiešame nastrúhaný syr, nadrobno nakrájanú šunku a vajíčka. Pridáme prelisovaný cesnak. |
Mohlo by vás zaujímať: Placky, zapečená dobrota alebo polievka: Ochutnajte výborné cuketové rýchlovky |
|
![]() |
Jemne poprášime múkou a pridáme vločky. |
![]() |
Obalíme v strúhanke. |
Mohlo by vás zaujímať: Klasické, plnené i bleskové: Inšpirujte sa nápadmi na zemiakové placky |
|
![]() |
Opražíme na panvici z oboch strán do zlatova. |
![]() |
Podávame s varenými zemiakmi a bielym jogurtom s cesnakom. |
Máte radi placky? Na aké spôsoby si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.
Zdieľať na