Ak už máte plné zuby pečeného kuraťa a iných receptov z kuraciny, je na čase odhodiť stereotyp vo vašej kuchyni. Pokiaľ v mrazničke nájdete balík lístkového cesta, môžete si kuracie prsia klasicky naplniť a vyskúšať ich obaliť v lístkovom ceste. Zaručujeme vám, že toto lahodné jedlo sa stane pravidelnou súčasťou vášho rodinného jedálnička.
Potrebujeme:
- 400 g mrazeného špenátu
- 4 kusy kuracích pŕs
- 200 g syru Niva
- 4 PL kyslej smotany
- 2 lístkové cestá
- vajíčko na potretie
- sezam
- soľ, korenie
Postup:
Na troške masla rozmrazíme špenát a chvíľu povaríme. | |
Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút |
|
Pridáme kyslú smotanu, soľ a korenie. | |
Každé kuracie prsko si narežeme, naplníme zmesou zo špenátu a nadrobenou nivou. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie rezne bez vyprážania? Po týchto si budete prsty olizovať! |
|
Mäso osolíme, okoreníme a položíme do stredu jednej časti vyvaľkaného lístkového cesta (Z jedného lístkového cesta obalíte 2 ks kuracích pŕs). | |
Okraje narežeme a mäso do lístkového cesta pekne zabalíme. | |
Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Chutné, zdravé a šťavnaté: Kuracie prsia so špenátovo-syrovou plnkou |
|
Kuracinu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. | |
Necháme piecť 30-40 minút, až kým nebude lístkové cesto pekne zlatisté. | |
Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč |
|
Odporúčame k mäsku pripraviť osviežujúci šalát. Môžete použiť paradajky, jarnú cibuľku, petržlenovú vniatku a stopkatý zeler. Iba premiešate s citrónovou šťavou, cesnakom a olivovým olejom a osviežujúca príloha je hotová. |
Aké kuracie špecialitky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.
Zdieľať na