Ak máte chuť na bryndzu, ale v klasickom podaní v podobe halušiek alebo pirohov sa vám už zunovala, skúste ju skombinovať so špenátom. Dnešným receptom ulahodíme všetkým.
Potrebujeme
- 1 čerstvý celý špenát
- 3 strúčiky cesnaku
- približne 5 PL hladkej špaldovej múky
-
olej
- 3 vajcia
- korenie (soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, majoránka)
- 125 g bryndze
- 50 g masla
- 10 dkg šunky
Postup
- Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Rovnako tak urobíme so špenátovými lístkami.
- Na panvicu nalejeme trochu oleja a opražíme cesnak so špenátom.
- Vo väčšej mise zmiešame takto pripravenú hmotu so žĺtkami, múkou a korením. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a ľahko zapracujeme.
- Vylejeme na menší plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečieme približne 15 minút na 180 stupňov Celzia.
- Po upečení natrieme na roládu bryndzu zmiešanú s roztopeným maslom a poukladáme naň šunku. Zrolujeme, dáme na noc do chladničky a na druhý deň podávame. Ako alternatívu šunky môžete použiť aj údeného lososa.
Zdieľať na
Zdieľaní