Máte chuť na niečo sladké k poobednej kávičke? Aktuálne sezóna sliviek nám našepkáva, že správnou voľbou môže byť práve crumble. Aktuálne ide o obrovský hit medzi kuchármi. Garantujeme vám, že ak raz skúsite túto dobrotu, pochopíte, čo je na nej také úžasné.
Potrebujeme
- približne 800 g až 1 kg sliviek
- 50 g hnedého cukru
- 1 ČL škorice
- 2 PL medu
- 1 ČL mletej vanilky
- 150 g špaldovej preosiatej múky
- 125 g masla
- 2 PL medu
- citrónová kôra
- mandľové plátky
Postup
- Slivky umyjeme, zbavíme kôstiek a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme do veľkej misky spolu s cukrom, medom, škoricou a mletou vanilkou. Poriadne premiešame.
- V ďalšej miske zmiešame múku s nastrúhaným maslom a medom. Rukami vypracujeme cesto – mrveničku.
- Zapekaciu misu vytrieme maslom a jemne poprášime múkou. Poukladáme slivky, následne hore dáme mrveničku. Posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme asi 40 minút na 180 °C.
- Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať. Odporúčame jesť teplé.
Zdieľať na
Zdieľaní