Počuli ste už o fazule adzuki? Ak nie, je najvyšší čas zaradiť ju do jedálnička. Fazuľa adzuki patrí medzi jednu z najzdravších strukovín. Je mimoriadne bohatá na bielkoviny, vitamíny skupiny B a skvelo chutí. Pripravte si z nej tento zaujímavý puding.
Potrebujeme
- 180 g varenej fazule adzuki
- 3 dcl vanilkového mlieka
- 40 g kakaa
- 3 PL kukuričnej múky
- 1 ČL cukru
- jahody alebo maliny naozdobenie
Postup
- Kukuričnú múku zmiešame s rovnakým množstvom čistej vody. Zamiešame a necháme odstáť.
- Fazuľu uvaríme a necháme vychladnúť. Následne ju rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu. Pridáme múku, cca 1 dcl vody a 1,5 dcl mlieka a ešte opatrne vymixujeme.
- V hrnčeku privedieme do varu zvyšok mlieka. Postupne pridáme rozmixovanú fazuľu, kakao, cukor a varíme, pokým nezovrie.
- Zmes rozdelíme rovnomerne do pripravených menších nádob či pohárikov. Na vrch dáme ovocie, poprípade detské piškóty.