Recept na dnes: Vyskúšajte obľúbený čokoládový puding inak – do tohto patrí fazuľa, no z chuti odpadnete!

Puding z adzuki

Tento puding ulahodí aj milovníkom zdravšej stravy (Zdroj: unsplash.com/Brooke Lark)

Počuli ste už o fazule adzuki? Ak nie, je najvyšší čas zaradiť ju do jedálnička. Fazuľa adzuki patrí medzi jednu z najzdravších strukovín. Je mimoriadne bohatá na bielkoviny, vitamíny skupiny B a skvelo chutí. Pripravte si z nej tento zaujímavý puding.

Potrebujeme

  • 180 g varenej fazule adzuki
  • 3 dcl vanilkového mlieka
  • 40 g kakaa
  • 3 PL kukuričnej múky
  • 1 ČL cukru
  • jahody alebo maliny naozdobenie

Postup

  1. Kukuričnú múku zmiešame s rovnakým množstvom čistej vody. Zamiešame a necháme odstáť.
  2. Fazuľu uvaríme a necháme vychladnúť. Následne ju rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu. Pridáme múku, cca 1 dcl vody a 1,5 dcl mlieka a ešte opatrne vymixujeme.
  3. V hrnčeku privedieme do varu zvyšok mlieka. Postupne pridáme rozmixovanú fazuľu, kakao, cukor a varíme, pokým nezovrie.
  4. Zmes rozdelíme rovnomerne do pripravených menších nádob či pohárikov. Na vrch dáme ovocie, poprípade detské piškóty.

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame