Recept na dnes: Camembert zapekaný s medom a rozmarínom pre veľkých milovníkov syra!

camembert zapekaný s medom

Nie je nič lepšie ako roztopený syr ochutený rozmarínom (Zdroj: Freepik/freepik)

Každý kto má rád chuť syra, ten by rozhodne mal vyskúšať camembert zapekaný s medom a rozmarínom. Super rýchly a jednoduchý recept je perfektným predjedlom alebo pohostením pre návštevu. Môžete si ho pripraviť podľa vlastnej chute a použiť bylinky, ktoré máte najradšej alebo môžete med nahradiť javorovým sirupom. Najmä ho skonzumujte teplý a ešte roztopený. Intenzívna chuť a jemná textúra vás presvedčia.

Potrebujeme

  • 1 okrúhly syr Camembert
  • 1 PL olivového oleja
  • ⅛ ČL soli
  • ⅛ ČL čierneho mletého korenia
  • ¼ ČL vločiek z chilli papričky
  • 1 PL nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 2 PL teplého medu
  • jablko a hruška nakrájaná na plátky
  • chrumkavé pečivo alebo krekry

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 180 ºC.
  2. Camembert vyberieme z obalu a na povrchu vytvoríme ostrým nožom štvorčekovú mriežku. Takto pripravený syr vložíme do nádoby vhodnej na zapekanie vystlanej papierom na pečenie alebo ho obalíme alobalom tak, aby povrch ostal voľný a zabránime jeho vytekaniu.
  3. Mriežku na povrchu syra potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme chilli vločkami a rozmarínom. Pokvapkáme medom.
  4. Pečieme 12 až 15 minút, pokým camembert zapekaný s medom a rozmarínom nie je mäkký a jeho kraje nie sú zlatisté.
  5. Ihneď podávame. Do syra namáčame nakrájané ovocie alebo pečivo či krekry.

Chystáte sa do kúpeľov či wellness? Vyberte si z týchto najlepších

Zdroj: Plnielanu.sk, Withspice.com
Odporúčame