Kto má rád sladké chute, kokosovo-kakaová nátierka by v jeho kuchynských zásobách chýbať nemala. Sama osebe až taká sladká nie je, čo je zároveň jej výhodou. Skvele sa dá použiť aj pri dekorovaní mnohých jedál. Pokojne ňou môžete naplniť palacinky, ozdobiť wafle aj lievance alebo pokvapkať povrch ovsenej kaše či chladeného dezertu. Prípadne si ju len tak natrite na kúsok obľúbeného pečiva.
Potrebujeme
- 1 konzervu kokosového mlieka
- 4 PL kakaového prášku
- 4 PL kokosového cukru
- 2 PL kokosového oleja
- 1 ČL javorového sirupu
![suroviny na prípravu kokosovo-kakaovej nátierky](https://plnielanu.zoznam.sk/wp-content/uploads/2024/03/kokosovo-kakaova-natierka-_02-1024x768.jpg)
Postup
Všetky ingrediencie dáme do mixéra a mixujeme, pokým sa hmota nespojí a nevznikne kompaktná nátierka. Ak sa vám bude zdať príliš riedka, pridajte ešte trochu kokosového oleja, ktorý by mal pomôcť so stuhnutím v chladničke.
![ingrediencie v mixéri](https://plnielanu.zoznam.sk/wp-content/uploads/2024/03/kokosovo-kakaova-natierka-_03-1024x768.jpg)
Pri mixovaní sme si uvedomili, a podľa výsledku to bolo aj vidieť, že sme kokosové mlieko mali v chladničke a nebolo dostatočne dlhý čas vyložené, aby získalo izbovú teplotu. Aj preto sa zmes akoby zrazila a nedala sa dohladka rozmiešať.
![ingrediencie v mixéri](https://plnielanu.zoznam.sk/wp-content/uploads/2024/03/kokosovo-kakaova-natierka-_04-1024x768.jpg)
Nátierku sme nerobili prvý raz, vedeli sme, akú konzistenciu asi môžeme očakávať. Aby sa to napriek ľahkému zrazeniu podarilo, pomohli sme si tak, ako už veľakrát predtým. Nátierku sme preložili do hrnčeka a na miernej teplote sme ju zahriali, aby sa tuk rozpustil.
![kokosovo-kakaová nátierka s waflou](https://plnielanu.zoznam.sk/wp-content/uploads/2024/03/kokosovo-kakaova-natierka-_05-1024x768.jpg)
Potom sme už nátierku naplnili do uzatvárateľných pohárikov a odložili ju do chladničky. Kokosovo-kakaová nátierka tam môže tuhnúť aj tri dni, kým získa ideálnu krémovejšiu konzistenciu.
Náš tip: Namiesto kokosového cukru môžete použiť aj iný typ sladidla. Kokosový cukor ale v nátierke pomáha lepšie zvýrazňovať jej kokosovú príchuť.
Zdieľať na