Chcete si dopriať niečo ľahké, no dostatočne sýte? Stavte na tento svieži šalát, ktorý obohatí váš jarný jedálniček o množstvo výživných látok, vrátane bielkovín. Nájdete v ňom rôzne druhy zeleniny, kuracie mäso aj pražené mandle a sezam, ktoré mu dodajú šmrnc.
Potrebujeme
- 450 g kalerábu
- 240 g čínskej kapusty
- 450 g vareného kuracieho mäsa
- 120 g strúhanej mrkvy
- 1 hrnček cukrového hrášku
- 20 g mandľových plátkov
- 1 PL sezamových semienok
Na zálievku
- ¼ hrnčeka ryžového octu
- 3 PL sójovej omáčky
- 1 strúčik cesnaku
- čili (voliteľné)
- 1 PL pomarančovej kôry
- ½ hrnčeka nasekaného čerstvého koriandra
- 2 PL repkového oleja
- 2 PL sezamového oleja
Postup
- Kaleráb nakrájajte na tenké obdĺžniky, kapustu a hráškové struky nasekajte na tenké pásiky. Mrkvu nahrubo nastrúhajte.
- Plátky mandlí a sezamové semienka zľahka orestujte na panvici.
- Zmiešajte ocot, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, čili, pomarančovú kôru a polovicu koriandra. Pomaly primiešajte repkový aj sezamový olej.
- Pridajte kaleráb, kapustu, kuracie mäso, mrkvu a hrášok a premiešajte.
- Podávajte posypané mandľami, sezamom a zvyškom čerstvého koriandra.
Zdieľať na