Našimi očami: Keď kváskovať začne muž a kuchyňa sa zmení na pekáreň

Domáce pečenie

Chutný cesnakový osúch robíme vždy, keď v chladničke zostanú varené zemiaky (Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Tiež máte radi čerstvo upečeného chleba, rožkov či sladkého pečiva? Nie vždy je pekáreň poruke. Keď chuť zvíťazí nad lenivosťou, do hodinky či dvoch môže byť na stole vydarený výsledok. Okrem toho zasiahla našu rodinu aj „móda kváskovania“, ktoré si vyžaduje viac času a trpezlivosti. U nás sa ho zhostil muž.

Pšeničný kvások levito madre priniesol manžel od kolegyne z práce. Chuť a výhodu domáceho pečiva sme naplno ocenili aj počas pandémie, kedy sme do obchodu nemuseli chodiť tak často. Okrem domáceho kváskového chleba si muž odskúšal aj rôzne iné kváskové recepty, napríklad kváskovú bábovku, závin či škoricové hniezda. Z klasického kvásku z kupovaného droždia zase pravidelne robíme výborné domáce rožky, cesnakový posúch alebo moravské koláče. O recepty na ne sa časom podelíme aj v našej fotogalérii.

 Sledujte náš Facebook

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame