FOTORECEPT, po ktorom sa okamžite pustíte do pečenia: Odpadnete, ako sme tradičnú bábovku ozvláštnili!

Bábovka s tvarohom fotorecept

Táto bábovka bude šťavnatá a nadýchaná (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Netradične tradičná. Aj takto by sme opísali dnešný koláč. Jeho základ tvorí bábovka, ktorá sa však v našej rodine až s takým nadšením nestretáva, pretože je vraj suchá. Keď sa ale v chladničke objavili zvyšný tvaroh a drobné ovocie, bolo rozhodnuté. Ide sa skúšať nová bábovka!

Potrebujeme

  • 4 vajíčka
  • 2,5 hrnčeka špaldovej múky
  • 1 prášok na pečenie
  • 1 hrnček hnedého cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 PL holandského kakaaa
  • 3 dcl oleja
  • 1 trstinový cukor s citrónom
  • 500 g jemného polotučného tvarohu
  • maliny (alebo iné drobné ovocie)

Postup

Bielky oddelíme od žĺtkov, použijeme pri tom väčšie misy. Bielky následne vyšľaháme na sneh.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Žĺtky zmiešame s cukrom, za stáleho šľahania pridáme olej, múku a kypriaci prášok.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Aby sme to celé zjemnili, pridáme aj hrnček mlieka. My sme mali polotučné bezlaktózové, ale je na vás, aké použijete.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na záver primiešame aj sneh z bielkov. Hotovo, cesto máme urobené.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Teraz ideme na plnku, ktorý je v zásade veľmi veľmi jednoduchá. V menšej miske zmiešame tvaroh s trstinovým citrónovým cukrom. Ten nám tvaroh perfektne dochutí a prevonia. Potom môžeme ísť vrstviť do formy.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Formu poriadne vytrieme olejom a vysypeme múkou. Polovicu z cesta teraz vlejeme do formy. Následne do stredu pridáme tvarohovú plnku, avšak nejdeme s ňou úplne ku kraju.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme umyté maliny, ktoré jemne vtlačíme do cesta. Na záver navrch vylejeme zvyšné cesto, ktoré sme zmiešali s kakaom. Pečieme približne hodinku na 160 stupňoch, avšak riaďte sa tým, ako poznáte svoju rúru. O upečení sa môžete presvedčiť tým, ak pichnete do koláča špajdľu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

 

Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame